2011-09-25

Pano-MAXX tilattu

Pahuksen sunnuntait kun tulee tehtyä erinäisiä heräteostoksia. Suomalaisen korvaan härskistä nimestään huolimatta kyseessä on panoraamapää, Nodal Ninjoihin verrattuna edullinen malli; Manfrotton, yms. vastaaviin verrattuna suorastaan halpa.

Parannuksina nykyiseen itsetehtyyn malliin verrattuna tulee ns. click stopit eli pyöritysalustasta kuuluu ja tuntuu naksaus joko 22,5; 30:n tai 36 asteen välein mikä tarkoittaa että 16, 12, 10, kahdeksan, kuuden, viiden ja neljän kuvan rivejä on helppo kuvata. Esimerkiksi kahdeksan kuvan rivejä kaksi kappaletta on sopiva asetus Tokinan 11-16-milliselle laajimmilla milleillä, viisi kuvaa taas sopii Samyangin 8-milliselle kalansilmälle. 16 kuvaa on jo puolen gigapikselin luokkaa jos koko 360×180 asteen panoraamapallon kuvaa. Lisäksi on mahdollisuus käyttää mallineita panoraamankasauksessa (ns. template stitching) kun kaikkien kuvien paikat panoraamakuvassa tiedetään ennalta.

Toinen merkittävä parannus on se että tuo on säädettävissä myös vaakasuunnassa, nykyistähän ei voi säätää ollenkaan mikä on tarkoittanut että jokaisessa kuvassa on ollut vaakasuntaista parallaksivirhettä kuuden millin verran, mikä ei ole kyllä juuri kuvissa näkynyt kiitos Enblendin.

Nodal Ninjoihin verrattuna - eritoten kolmosmalliin - tässä on pidempi ylävarsi, NN3:n ylävarren pituushan ei olisi riittänyt tuolle edellämainitulle Tokinalle. Ja hintahan on noin puolet vastaavasta Nodal Ninja -paketista (~300€ vs 170€).

Käyttöarviota yms. ensituntoja jahka paketti Saksasta saapuu kotiovelle.

Aiheesta muualla


* Valmistajan sivut
* Pano-Maxx -panoraamapään käyttökokemuksia