2011-10-02

Yöllisiä hiippailuja

Kävin uutta panoraamapäätä testailemassa. Kohteeksi valikoitui Mantunkuja 4:n hoitokoti ja läheinen päiväkoti, joissa on ennenkin käyty kuvaamisen merkeissä.

Koska oli pimeää valitsin ensimmäiseen pallopanoraamaan Tokinan 11-16 f2.8:n. Aukolla 2.8 ja herkkyydellä 100 sopiva valotus saatiin puolen minuutin valotusajalla. Kuvia otin kaksi riviä noin neljänkymmenen asteen kulmassa, yhden vielä sitten nadiiria ja zeniittiä varten erikseen. Flätillä eliminoin vielä vinjetoinnin, sen olisin voinut antaa Hugininkin tehtäväksi, mutta kuvat limittyvät niin kovin vähän että en tiedä saisiko sitä kunnolla poistettua.

Harjannostajaiset tuolla oli lappusten mukaan juhlittu 28. päivä viime kuuta ja kaikki työmaan ovet olivatkin lukossa eli suunnittelemiani sisäkuvia en pystynyt ottamaan.


Mantunkuja 4 yöllä in Finland

Risulantien päiväkoti olikin vastikään valmistunut, nimeltään se on Touhula ja sitä pyörittää nähtävästi Coronaria Oy jolla on päiväkoteja ympäri maan.


Risulantie kindergarten (Touhula) at night in Finland

Valoa oli tuossa sen verran paljon saatavilla että vaihdoin objektiivin Samyangin kalansilmään. Neljä kuvaa 90 asteen välein noin kymmenen astetta alaspäin ja zeniittiä sekä nadiiria varten omat kuvansa. Haarukoitu yhdeksän aukon verran ja kuvat ajettu Enfusen läpi.

Liukumäkiplaneetta
(Huomaa liukumäen nuolenmuotoisuus)

Kohta on muuten 200 pallopanoraamaa Flickrissä, pääsee keskiarvoistelemaan.

0 comments:

Lähetä kommentti