2011-12-07

Päivölän kynttilät

Sain kuvausvinkin kuopiolaisesta kerrostalosta jossa on ollut jo jostain 1920-luvulta lähtien tapana sytyttää talon jokaikiseen ikkunaan kynttilät itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kyseinen talo on Kuopion Linnanpellolla sijaitseva Oiva Kallion suunnittelema Päivölä, v. 1924 rakennettu kerrostalo. Kuvauspaikaksi valikoitui talon edestä kulkevan Maaherrankadun ylittävä rautatiesilta. Alla näkymä silllalta torille päin, liikenne oli vilkkaahkoa vielä tässä vaiheessa iltaa kun presidentin vastaanotto ei ollut vielä alkanut:

Näkymä Maaherrankadun ja Asemakadun risteykseen, Kuopio
(ImageJ ja kuutisen laskettu valotusta yhteen, natriumlamppujen takia valkotasapaino on erittäin lämpimällä joten autojen takavalot ovat sinertäviä.)

Luntakin satoi ja välillä piti varoa viereisillä radoilla kulkevia juniakin.

Detalji Päivölän katolta Lamppu lumisateessa


Ja kuten seuraavasta pallopanoraamasta näkee niin porukkaa oli sekä sillalla että sen alla kuvaamassa, yhä useampi järkkäreillä.

Independence Day candles at Päivölä, Kuopio in Kuopio
Päivölä, kynttilät ikkunoissa ja lippu salossa
Puijon tornikin loisti mäellään. Kuulema kyseinen torni on nähtävissä erittäin selkeällä säällä jopa Kolilta asti, Googlen kartan mukaan etäisyyttä Puijon ja Kolin välillä linnuntietä pitkin olisi noin 110 kilometriä. Puijon tornin valot ja värit (Enfusella yhdistetty kaksi valotusta, kirkkaat siniset ja purppurat sävyt palavat helposti puhki varsinkin natriumlamppujen valkotasapainoa kompensoidessa.) Alla SaladoPlayerillä toteutettu zoomailtava osittainen pallopanoraama, näkymä rautatiesillalta Maaherrankatua etelään: (35-millin Nikkorilla 37 kpl kuvia noin 180 astetta leveänä panoraamana, kasattu Huginissa.) Alla taas samankaltainen näkymä pohjoiseen: Vielä lopuksi näkymä siitä kun kaikki kynttilät palavat: Päivölä