2012-02-04

Päivityksiä

Metsän molemmat puolet Vaikka blögin etusivulla ei uutta tavaraa näykään niin olen kuitenkin korjaillut, päivittänyt ja tehnyt lisäyksiä joihinkin opaspostauksiin, niistä tarkemmin alla:

 • ImageJ-oppaaseen lisäsin ohjelmiston Fiji-varianttia koskevan kappaleen. Fiji (Fiji is just ImageJ) on vaihtoehtoinen ohjelmapaketti ImageJ:stä, mukana tulee mm. hirmuiset läjät plugineja, automaattiset päivitykset, yms kivaa. Lisäsin myös kappaleen vaihtoehtoisista käyttötavoista kuvien pinoamisessa: syväterävyyspinoamisen, dynamiikan laajentamisen, virtuaaliset pitkät valotukset ilman harmaasuotimia sekä liikkuvien kohteiden kadottamisen kuvasta.


 • Luminance HDR -oppaaseen lisäsin uuden kappaleen koskien raakakuvien käyttöä ko. ohjelmassa. Vähän aikaa sitten julkaistiin muuten Luminance HDR:n versio 2.2.0, kannattaa kokeilla - käyttöliittymä on parantunut huimasti ja nyt on tarjolla 64-bittinen versio myös Windowsille.


 • Raw Therapee -oppaan kolme osaa (osa 1: tiedostoselain, osa 2: kuvien kehitys ja 3: raw-valinnat) päivittyvät aina sitä mukaa kun uusia ominaisuuksia testattavaksi saan, viimeisin päivitys onkin itse asiassa eilisillalta. Ja vaikka postausten otsikoissa kolmosversio erityisesti mainitaankin niin kyllä nuo ohjeet edelleen nelosversioonkin pätevät.


 • Loput opaspostaukset löytyvät tagin opas alta. Myös paria panoraamapostausta olen päivittänyt:

 • Kuopion torin rakennustyömaapanoraaman osittaisen pallopanoraaman olen vaihtanut uuteen ja parempaan.


 • Samaten päivitin 800 megapikselin pallopanoraamaversioon tuon pudotusvalikon mistä voi katseltavaa panoraamaa vaihtaa lennossa • Sain kuulla että blogin kommentointimahdollisuus olisi otettu pois päältä. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan kyseessä on Bloggerin bugi jonka vuoksi kommentointiboksi on kadonnut kun blogin ulkoasumallinetta on muokattu, huvittavaa on vain se että kommentointilomake näkyy kyllä postauksen esikatselussa muttei muulloin. Ilmeisen yleinen ja harmittavan vaikeasti korjattava bugi, voi olla että vedän uuden teeman blogille - nykyinen on kovin tylsä.

  1 kommentti:

  1. Jahas, tässä postauksessa kommenttilomake näkyykin sitten. Aiemmissa ei näy mitään.

   VastaaPoista