2012-03-07

Toinen käynti viemärityömaalla

Ennusteiden mukaan tänä iltana oli hyvät mahdollisuudet siihen että taivaalla näkyisi revontulia myös keskisessä Suomessa. Lähdin siis toiveikkaana Siilinjärven jäälle niitä odottelemaan ja toivottavasti myös valokuvaamaan. Kahden tunnin pakkasessa värjöttelyn jälkeen reposet jäivät kuitenkin ilmaantumatta.

Jos taivaantulet olisivat ilmaantuneet, olisivat ne joutuneet näkyvyydesät kamppailemaan sekä liki täyden Kuun että Siilinjärven keskustan valojen aiheuttaman valosaastemeren kanssa. Kuten allaolevasta panoraamasta näkee niin loiste on melkoinen, vasemmassa reunassa loistavat Jupiter ja Venus, Venuksen ollessa näistä kahdesta se kirkkaampi piste taivaalla.

Siilinlahti järven jäältä nähtynä
(Nikon AF-S 50mm f1.8G -objektiivilla kaksi riviä kuvia, f2.2 ja 15 sekuntia valotusta. Suurehkon aukon vuoksi panoraaman etuala on jäänyt epäteräväksi.)

Suunnistin taivaanilmiöiden puutteessa läheistä viemärityömaata kuvaamaan, Siilinjoen suun ja Kanavatien välillä kulkeva PVC-putki on nähtävästi jo järven pohjaan jäältä upotettu, upottamistaan odottaa enää jätevedenpuhdistamon ja pumppaamon välinen putki. Rannalta katsottuna putki näytti mustalta muovista ja betonirenkaista tehdyltä käärmeeltä joka järven jäällä talvehtii.

Viemäriputki valmistautuu uppoamaan järveen
(Muutama kuva Sigman 100-300mm f4 -objektiivilla, ison apertuurin takia kuvan etuala on jäänyt epäteräväksi yllättävän kaukaa.)

Alla vielä pyöriteltävä pallopanoraama ko. työmaasta.


Moonlit sewer pipe installation site in Finland

Päivitys seuraavana aamuna: revontulet olivat ilmeisesti alkaneet näkyä vasta aamuyöllä. Ehkä niistä jää jotain nähtävää vielä ensi yöksi, ainakin toivottavasti.

2 kommenttia:

  1. Panoraaman kirkkaissa kohdissa näkyy kummallisia mustia pikseliläiskiä, mistä lie johtuvat?

    VastaaPoista
  2. Varmaan joku Raw Therapeen bugi. Sen siitä saa kun käyttää keskeneräistä softaa.

    VastaaPoista