2012-04-18

Kiinalaiset toleranssit kohtaavat saksalaisen laatutyön

Ostinpa tuossa hiljattain makrokiskon ja ajattelin ruuvata siihen elämää suuresti helpottavat Arca-Swiss-yhteensopivat kaukoidästä mahdollisimman halvalla ostetut pikakiinnityslevyt. Makrokiskohan on ilmeisesti (toivottavasti) Saksassa tehty ja melkoisen tukeva, merkkiä Kaiser. Voi se olla toki kiinalainenkin, monikin ns. laatumerkki tai sellaisena itseään mainostava teettää tuotteensa sielläpäin.

Kaiser macro focusing rail Kaiser, makrokisko

Kisko itsessään on melkoisen tukeva, yläosa tuntuisi olevan valettu eikä kiskoa liikuttelevassa ruuvissa ole välystä. Tukevuus minun kuvaustarpeisiini lienee riittävä, sillä ostin tuon MP-E:llä hyönteisten silmiä ja muuta varsin pientä kuvanneelta.

Oikeanpuolimmaisessa kuvassa näkyykin murheenkryyni, nimittäin tuon pikakiinnityslevyn kiinnitysruuvin kierteiden mitat olivat juuri ja juuri sen verran kiskon vastaavista spekseistä eroavat että jouduin useita ruuveja kokeilemaan ennen kuin löysin sopivan. Ehdin jo pelkäämään pahinta eli sitä että kisko käyttäisikin jotain epästandardia kierrekokoa perinteisen neljäsosatuumaisen sijasta. Ilmeisestikin avainväli oli kiinalaisilla jäänyt vähän liian paksuksi. Kameran pohjan kierteisiin ruuvi kyllä kävi, mutta ne lienee mitoitettu niin reiluiksi että sinne menee tarvittaessa vaikka millimetrimitoitettu ruuvi.

Tästä huolimatta ostin kaksi pikakiinnityslevyä lisää sillä tarvitsen vielä sellaiset kameran ja kiikareiden pohjaan, eBaysta noita saa noin viidellä eurolla suoraan kotiin toimitettuna. On nimittäin ärsyttävää jos joutuu vaikka pimeässä irroittelemaan ja kiinnittelemään pikakiinnityslevyjä. Bonuskuvana alla päivää paistatteleva hämähäkki ja jokin toukka, pinottu kahdeksasta ruudusta:

Hämähäkki paistattelee päivää
Ja ei, toukka ei joutunut syödyksi - ainakaan silloin kun olin kuvaamassa.

0 comments:

Lähetä kommentti