2012-08-10

Kesän ötökät ja elukat

Kesä on pörriäisten ja muiden karvaisten vipeltäjien aikaa. Tämä postaus olkoon yhteenvetona kesän aikana kuvatuista elikoista, joita ei tosin montaa kertynyt.

Alla kaksi kuvaa tukkimiehentäistä. Se ei ole täi ollenkaan vaan kärsäkäs, tarttuu erittäin hanakasti kaikkeen kiinni noilla keltareunaisilla tassuillaan. Tämä nimenomainen yksilö on kuitenkin kuollut, käytin sitä nimittäin pakastimessa rauhoittumassa koska syväterävyyspinoamiseen vaadittavien kuvien otto ei oikein luonnistu liikkuvasta kohteesta.

Tukkimiehentäi (hylobius abietis) Tukkimiehentäi (hylobius abietis)

Seuraavana sitten niittysusihämähäkki. Tämä yksilö on naaras, jolla on munapussi perässään. Susihämähäkit eivät tee verkkoja, vaan ne juoksevat saaliinsa kiinni, niitty-osa nimestä viittaa tämän lajin suosimiin elinympäristöihin. Valokuvaamisen kannalta tuo nopealiikkeisyys tuottaa tietysti ongelmia.

Niittysusihämähäkkinaaras ja munapussi

Tässä kuvassa näkyykin tuon kaverin isot silmät, joilla on hyvä etsiä saalista kasvien seasta.

Niittysusihämähäkkinaaras edestä

Tämä kaveri on minulle täysi arvoitus, oli kuitenkin helppo kuvattava koska pysyi täysin aloillaan noita tuntosarvia lukuunottamatta.

Perhonen(?)

Takapihalla on koko kesän ajan pyörinyt pariskunta naakkoja. Jossain välissä mukana oli kolmaskin naakka, varmaankin kyseisen pariskunnan poikanen. Monta kertaa olen yrittänyt noita kuvata kun ovat tuossa nurmikolla olleet syömässä leivänpaloja, mutta liki joka kerran kun on Sigmaa noihin päin näyttäneet, ovat linnut lentäneet kuusikkoon piiloon. Mutta kerran toinen linnuista poseerasi minulle vähän aikaa että sain otettua muutaman kuvan.

Takapihan naakka

Komea lintu ja ilmeisen älykkään oloinen. Noita oli lähimetsässä iso ja äänekäs parvi, mutta ne kaikki kaikkosivat noin kuukauden parveilun jälkeen. Vain tämä pariskunta jäi, varmaan muuttavat etelämpään lokakuun tienoilla.

Takapihan naakka Takapihan naakka

Yllätin itseni ja nämä pesivät lokit eräs yö maisemakuvausreissulla. Poikaset uskalsivat tulla takaisin rantaan, mutta lokkivanhemmat vain lensivät ympyrää pään päällä ja kirkuivat aivan helvetisti.

Lokin poikaset Lokin poikaset

Nättejä elukoita nämäkin.

1 kommentti:

 1. Moikka.
  Se sinulle tuntematon on vesiperhonen. Lajia, edes sukua, en tiedä. Tässä linkki hyönteisfoorumille, jonne rekisteröitymällä voit näistä kysellä. Vesiperhosille vastauksia antaa ainakin kolme tekijämiestä.
  http://hyonteiset.net/foorumi/

  Terveisin,
  Tomslow

  VastaaPoista