2012-10-16

Pieni katsaus Kuopion Kallansilloille

Kuopion megalomaaninen rakennushanke eli yhteensä 27 siltaa kattava Kallansiltojen uudistusprojekti on hyvässä vauhdissa. Sillathan yhdistävät Siilinjärven Vuorelan alueen ja Kuopion Päivärannan alueen toisiinsa, hyppien muutamien saarten ylitse siinä Kallaveden yli kierrellessään.

Paalutusta
(Paalutustöitä tehdään vanhan rautatiesillan kupeessa, tähän valmistuu kevyen liikenteen väylä.)

Kuvauspaikan vieressä on jonkun kesämökki ja rantasauna, tiehanke siirtää penkereen käytännössä pihamaalle asti. Varmaan harmittaa mökkeilijää kun maisema pilautuu kertaheitolla eikä tuo työmaakaan ihan hiljainen paikka ole, katso vaikka allaoleva video.Kallansiltojen työmaa
(Autot pääosin katosivat kuvasta kun otin noin kymmenen kuvan pinosta mediaanin ImageJ:llä.)

Yksi näkyvimpiä uudistuksia reitillä ovat 200 metrin mittaiset ja 12 metriä korkeat sillat Tikkalansaaren (Tikkalansaari on heti Sorsasalon jälkeen Siilinjärveltä tultaessa) yli. Alla olevassa pallopanoraamassa näkyy hyvin tuo korkeusero entisen viitostien ja uusien siltojen välillä. Kuopiosta tuleva liikenne menee jo siltojen kautta, Kuopioon menevä liikenne kulkee vielä entistä tietä pitkin.

Kallansillat in Kuopio

Laivaväylä samalla siirtyy tänne tuolta vanhalta läppäsillalta. Kuten Liikennevirastokin toteaa, ovat nuo sillat jo aikansa eläneet. Tuossa on itse kukin saanut pari kertaa jonottaa ja odottaa, kun Päivärannan läppäsillat ovat ylhäällä. Jonoja muodostuu nopsaan, kulkeehan tuossa yli 31 tuhatta autoa päivässä.

Dusk at Kallansillat in Kuopio

Kartasta voi vielä ihastella kuinka iso projekti onkaan:

0 comments:

Lähetä kommentti