2013-01-04

Viime vuoden parhaat kuvat

Retrospektiivi viime vuoteen, postaan muutaman omasta mielestäni onnistuneen kuvan. Suurin osa varmaan löytyy bloginkin puolelta, mutta on tässä muutama ennen näkemätönkin kuvatus.

Kuvat käänteisessä kronologisessä järjestyksessä, vanhimmat ensin alkaen viime vuoden uudenvuodenyöstä jolloin oli taivaalla kauniita keinovalopilareita ja tässä yhteydessä harvinaisia ylläsivuavia kaaria niiden kavereina.

Vuodenvaihteen keinovalopilaripikkuplaneettapanoraama

Sen jälkeen on vuorossa tammikuisia revontulia. Kuvassa ne eivät ole kirkkaita, mutta tuo reposten hienorakenne on hyvin esillä. Valosaaste tuo lisäväriä tähänkin soppaan.

Revontulia illalla 22-01-2012

Aamupala

Ylämaankarjaa jota siilinjärveläisellä luomutilalla kävin kuvaamassa.

Luomutilan ylämaankarjaa, lehmän turpa

Maaningan reissun satoa kahden kuvan verran. Nättejä värejä ja muotoja, joskus hyvä kuva ei muuta sisältöä tarvitsekaan.

Metsikön reuna taivasta vasten

Keltainen jäkälä pajun oksasta

Kaksi kuvaa lyhyeltä lehtimiesuralta, ensin taikuri Puijon Paroni valmistautumassa esitykseen..:

Puijon Paroni

..ja mummot joikaamassa iskelmää.

Mummokerho

Viime vuoden liki ainoat lintukuvat olivat näistä lokinpoikasista. Pörröisiä pikkuelikoita lämpimän kesäyön nätissä valossa, kuvista ei voinut tulla huonoja.

Lokin poikaset

Hannu hautalan näyttelystä tulimme ja poikkesimme Kuopion Oinosenmäellä maisemia ihailemassa. Kesäinen ukkoskuuro oli juuri hälvenemässä, sen jämäsumut vielä kietoivat osan maisemasta sisäänsä. Hienon näköistä.

Sateen jälkeiset sumut Oinosenmäeltä nähtynä

Sarjan toinen revontulikuva onkin syyskuulta. Pitkässä valotuksessa tulee hyvin tähtien, reposten ja pilvien tanssi esiin.

Reposten ja pilvien tanssi taivaalla

Tälle kuvasarjalle pitänee kuvata joskus jatkoa, näiden kahden kuvan välillä on aikaa noin viikon verran.

Syksyn värejä Syksyn värejä

Tiilikan reissulta. Valopallosta tuli hyvän näköinen, vaikken varsinaisesti ajatttelut tuosta testikuvasta mitään tulevankaan.

Valopallo Tiilikan sillan edessä

Kuopion valkeisenlammen rantaa tylsänä syyspäivänä. Kuva tulee oikeastaan oikeuksiinsa vasta reilun metrin leveänä printtinä, webbikoossa tuommoisen jättimäisen kuvan skaala ja kolmiuloitteisuus jää puolitiehen.

Kuopion Valkeisenlammen pohjoispää

Eräiltä syntymäpäiviltä, kuvan ajattomuus ja näppäilymäisyys puree minuun, vaikea selittää tarkemmin.

Untitled

Kuopion liikenteen linja-autoissa on muutama penkkirivi niinpäin että matkustaja katsookin auton takaosaan. Olin katsastellut että siitä saattaisi saada hyvän kuvan jahka sopiva matkustaja sellaiseen istahtaa. Tulos alla.

Untitled

Marraskuisia revontulia kuuttomalta ja valosaasteettomalta taivaalta. Tähän postaukseen päätyneistä revontulikuvista kiistatta paras.

Revontulipanoraama yöltä 2012-11-13

Postauksen ainoa filmikuva. Risuja seinää vasten, mutta tuo keinotekoisen ja luonnonmukaisen vastakkainasettelu toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Kaksi puuta seinää vasten

Risulinjalla jatketaan. Hyvin yksinkertainen sommitelma nostaa tämän mielestäni kuvaamani minimalistimassan yläpuolelle.

Oksankikkare jäällä

Ja viimeiseksi kaksi kuvaa koululta; valo, varjo, valotus, tunnelma - kaikki kohdillaan.

Untitled

Untitled

Kuvia tulikin yhteensä 22 kappaletta.

0 comments:

Lähetä kommentti