2013-03-02

Tuhnureposten yö

Maaliskuu alkoikin revontulilla. Ei mitään järisyttävän kirkkaita ainakaan keskisessä Suomessa, mutta olipahan reposia taas pitkästä aikaa taivaalla. Itse häivyin kuvaamaan jonnekin Kumpusen/Tarina-Golfin takametsiin. Siellä ladun varrella tämäkin pallopanoraama on kuvattu.

Northern lights in spring in Finland

Vaikkei tuo mikään pimein paikka ole, niin tuolla voisi ensi syksynä käydä kuvaamassa Linnunrataa. Häiriönä on lähinnä itse Siilinjärven ja Kuopion sekä Etelä-Siilinjärven valosaaste. Maaningan ja Lounais-Siilinjärven suunnalla näkyykin musta aukko eli siellä on asutusta harvemmassa. Löntystelin tuolta kuitenkin takaisin Siilinlahden jäälle kuvaamaan, kun revontulet pysyttelivät tuommoisena vihertävänä mössönä ilman mitään mielenkiintoisia rakenteita.

Revontulimössöä taivaanrannassa

Joitain säteitä sitten tuli näkyville ennen puolta yötä, mutta aika laiskasti nekin liikkuivat.

Revontulivöitä ja -säteitä
(Mikä järki on sokaisevan tehokkaalla valonheittimellä valaista laiturilta vastarantaan asti? Joku tolkku saisi olla mukana lamppujen suuntaamisen kanssa.)

Illan parasta antia olikin Kuun nousu metsikön takaa. Hieno kuparinruskea valopallo leijui kaukaisen kuusikon yllä.

Kuun nousu järvenselän takaa

Valosaastetta ja revontulia

Taivaanvahdissa on muuten hienoja revontulikuvia vähän pohjoisempaa. Kuortaneella ja Kontiolahdella oli näkynyt ihan muitakin värejä kuin vihreää. Napapiirin pohjoispuolella, Peltosenniemellä revontulet olivat täyttäneet liki koko taivaan. Kuusamossakin oli kameraan taltioitunut ihan revontulikorona.

0 comments:

Lähetä kommentti