2013-08-24

Tuhnureposia käsivaralta

Tässä nyt on muutamina viime öinä näkynyt himmeitä revontulia taivaalla ja taivaan seljetessä kävin niitä minäkin kuvaamassa. Tuommoinen tylsä kaarihan se vain, mutta parempi sekin kun ei mitään. Tähtitaivasta ei muuten kannata kuvata vielä kun ei ole edes kunnolla pimeää ja Kuukin loistaa kovin kirkkaana.

Sen verran on kameratekniikka kehittynyt, että vähenevän Kuun loisteessa saa käsivaralta kuvattua videota joka muistuttaa noin kymmenen vuoden takaista kännykkävideota. Saatoin vähän liioitella, vuonna 2003 kännykkävideo näytti täysin paskalta kompressioartifaktimömmöltä.Ja tuossapa vielä sama kaari kuvattuna paremmalla laadulla:

Revontulikaari loimuaa lämpimänä elokuuyönä

Testailin samalla Sigman 35-millistä f1.4:ää. Totesin sen kuvanlaadultaan erinomaiseksi mikäli vain tarkennus napsahtaa kohdilleen. Tarkemmat testailut jäivät tuonnemmaksi, koska ruovikossa kuulin jonkin koiraeläimen liikkuvan ja muistin huhupuheet kylän lähellä kohdatuista susista. Näin jälkikäteen asiaa miettiessä karannut lintukoira olisi todennäköisempi vaihtoehto metakan aiheuttajaksi.

Alla kuitenkin Camera Rawin oletusterävöitysasetuksilla ja täysin värivirheen osalta korjaamaton 100% rajaus täyden aukon kuvasta, ei näytä ollenkaan pöllömmältä. Tarkempaa vertailua tähtitaivaan alla samanmittaiseen Samyangiin ehkä tuonnempana.

0 comments:

Lähetä kommentti