2014-03-17

Hämärän rajamailla (viikon panoraama #11)

Päivän myöhässä, mutta tässä se tulee: viikon 11 panoraama. Hetki ennen auringonlaskua jää kuvassa vasemmalle ja oikealla ollaan jo melkein pimeässä; ensimmäiset tähdet olivat jo syttyneet pimenevälle taivaalle tuikkimaan. Näin suuri aika- ja valotusero kuvien välillä tuo omia haasteitaan. Pilvet taivaalla ehtivät ajelehtia pitkän matkaa, valkotasapaino valotuksesta ja valon luonteesta, suunnasta puhumattakaan ehtii vaihtua moneen otteeseen.

Ensinnä kaikki osakuvat on ajettu Enfusen läpi, valotuksia tuli haarukoitua viidestä yhdeksään aukkoon. Heti auringon laskettua dynamiikka on helposti hallussa, mutta keinovalojen syttyessä kontrasti repeää ihan tajuttomaksi.

Aikaisemmasta yrityksestä opinkin sen verran että kuvien väli kannattaa pitää noin varttitunnissa maksimissaan, muuten valoisuuserot kasvavat yksinkertaisesti liian suuriksi jotta siirtymä kuvasta toiseen olisi luonnollinen.Samalla tässä tulee testattua tuo uusi Flickrin upotuskoodi, joka mahdollistaa kuvan heittämisen isommaksi sivulta poistumatta. Jos se on huono ratkaisu niin saa ja pitää antaa palautetta :3

0 comments:

Lähetä kommentti