2014-07-24

Hattaramaisemia

Mikä on imelää ja pumpulimaista? Hattara. Samaa voisi sanoa viime yön maisemakuvista kun teimme oikein joukolla pienen ekskursion Aappolaan (taas).

Lato sumun seassa
(Tämä on samalla Sigman 180-millisen vakaajamakron ensikuvia.)

KISS (keep it simple, stupid) sanoo koodaaja. Sama perusperiaate tekee yleensä hyvää myös valokuville ja mikäpä sen parempi avustaja kuvien yksinkertaistamisessa kuin oikein paksu sumu.

Puhelintolppa sumussa

Jostain syystä tällä kertaa ei oikein järven pinnasta irronnut kunnon sumua ja itikoitakin oli viime kertaan verrattuna niin paljon ettei tuossa kivilaiturilla pitkään kehdannut pistettävänä olla.Heti pimeän laskeuduttua oli ilmiselvää että tänäkin yönnä näkyisi kirkkaita yöpilviä, kuten pari päivää aiemminkin. Nämä kirkkaat yöpilvihaituvat halkoivat koko yön ajan taivaan, välillä tiivistyen hiuksenhienoiksi kiehkuroiksi, välillä taas leveten.

Yöpilvirantuja lumpeenlehtien yllä

Sumuinen peltomaisema ja valaisevia yöpilviä

2 kommenttia:

  1. Onko tuo lumpeenlehtikuva otettu yhdellä valotuksella ilman mitään filttereitä, vai onko siinä tarvittu hieman kikkailua, että tummat ja vaaleat sävyt eivät ole tukossa/palaneet?

    VastaaPoista
  2. Se on ihan vain yksi valotus, tuossa vaiheessa iltaa tuli vielä valonkajoa taivaalta niin paljon että Camra rawin työkaluilla sai kuvan tehtyä.

    VastaaPoista