2015-05-12

Telemaisemia Räimänmäeltä

Räimänmäki; 188,6 metriä merenpinnasta, noin sata metriä ympäröivän maaston yläpuolella. Kukkulan yläosa on hakattu täysin paljaaksi ihan äskettäin eli nyppylän päältä avautuvat hyvät maisemat lounaisen Siilinjärven ylle. Autolla pääsee mäen päälle vievän tien juurelle, loppumatka - noin kilometri - pitää kävellä ellei joku ole jättänyt porttia vahingossa auki. Ihan perille asti tie ei vie, mutta loppumatkan pääsee taivaltamaan metsäkoneen urassa.

Kevätmetsä

Pitkällä putkella kuvattavat maisemat ovat ikävän harvassa, usein ei näe ympäröivää metsää mäen päällä kasvavilta puilta. Mutta tältä mäeltä on puut kadonneet metsäkoneen kitusiin, ja varsinkin Räimän suuntaan avautuvat hyvät maisemat tilkkutäkkipeltoineen ja metsäläiskineen. Etelään, Kuopioon siis, päin kuvatessa tulevat ikävä kyllä puut usein vastaan, vaikka Puijon tornille voi tuolta moikata. Horisontti kyllä näkyy melkein sataprosenttisesti, että tuolta olisi hyvä kuvata Kuun ja Auringon nousuja ja laskuja.

Alla noin 880 megapikselsin kokoinen Openzoomilla zoomailtava panoraama suurinpiirtein pohjoisen ja lännen välille. Kaukaisuudesta voi laskea ainakin kahdeksan tietoliikennemastoa.Voi jospa vain tänne Siilinjärven kunta rakentaisi näköalatornin, paikka olisi ideaali semmoiselle. Saisi vähän kuntaidentiteetti puhtia kun tässäkin pitäjässä olisi näköalatorni. Nilsiässähän niitä on ainakin kolme ja Maaningalla sekä Lapinlahdella yksi. Kuopion Puijoa ei tarvinne edes mainita.

Maatila ja peltoja Räimällä

Keväinen tilt-shift-maisema Räimänmäeltä

Muita poimintoja maisemasta pitkällä polttovälillä:

(Puijon torni ja hyppyrimäkien silhuetti. Mahdollisia kuunnousukuvia varten katselin että torni näkyy paremmin vähän alempana rinnettä. ~13km)

(Räimän betoniasema, ehkä; ~3km.)

(Rissalan HAARP tai joku tutka-asema, mahdollisesti Uuhimäen päällä. ~9km)

(Paasisalon ja Sorsasalon sillat. ~5km ja ~7km.)

0 comments:

Lähetä kommentti