2015-06-07

Eksyksissä jossain päin Kuopiota (viikon kuva #23)

Olipa kerran Savon Sanomain uutinen uudesta näköalatornista jollain Kuopion kylällä. Kuopiohan on kuntaliitosten ansiosta parhaimmillaan yli sata kilometriä leveä kaupunki. Entisen Maaningan Kattaalankylästä on Vehmersalmen Suvasveden saaristoon matkaa linnuntietä 102km, melkein sama on etäisyys ex-Nilsiän pohjoisosista Karttulan etelärajalle. Suunniteltujen Suonenjoen, Juankosken ja Tuusniemen kuntaliitosten kanssa Kuopion itä- ja länsirajojen väliin tulee ainakin 50 kilometriä lisää.

Pirunvuori uutisessa kerrottiin paikaksi. Manmittauslaitoksen mainion Paikkatietoikkunan haku kertoi sitten että sen nimisiä nyppylöitä on tasan yksi kappale Kuopiossa, jossain päin Riistavettä. Sinne siis. Mutkaisten sorateiden jälkeen luvattua tornia ei vaan löytynyt mistään ja syykin selvisi silmäilemällä SS:n uutinen uudestaan, loppuun asti; torni on ihan toisella puolen Kuopiota, kartan mukaan 70 kilometrin päässä. Näin siinä käy kun ei lue niitä perkeleen ajo-ohjeita ennen lähtöä.

Lato, lato, talo

Mutta eipä tuosta hukkareissua tullut, auringonlasku ainakin oli nätti ja yksin ei todellakaan tarvinnut olla. Itikat ovat heränneet, ihan sankoin joukoin.

0 comments:

Lähetä kommentti