2015-07-30

Kosteita kesäaamuja

Aiemmassa postauksessa manasin kun öttiäiset eivät millään meinaa pysyä aloillaan niitä kuvatessa. Sumuisina kesäaamuina ne kuitenkin vaihtolämpöisinä eläiminä viilentyvät ja samalla rauhoittuvat sen verran että kuvaaminen onnistuu ilman lisävaloa. Lisäksi kastepisaroihin hautautuneet mölliäiset näyttävät ihan helvetin tyylikkäiltä. Harmi vain että näitä sumuaamuja ei liiemmin ole tänä kesänä ollut.

Untitled

Näille kavereille en lähde mitään lajimäärityksiä edes tekemään; minulle ne ovat joko kärpäsiä, hämiksiä tai koppakuoriaisia kaikki. Tai itikoita, mutta ne minä tapan tavatessa. Pirulliset perkeleet.

Kasteen kostuttama kovakuoriainen

Keltainen kärpänen keltaisella taustalla

Katsokaapa kuinka kova jano tällä keltaisella kaverilla oli. Missä on Kari Grandi kun tarve on suurin?Keltaisen kärpäsen pisaraketju

Kosteat aamut ovat myös hyviä hetkiä kuvata maisemia teleputkella. Sumu kun korostaa maiseman syvyysvaikutelmaa, kaukaisemmat kohteet vaalenevat ja lopulta katoavat kosteuteen. Myös sumu itse tuo omia mielenkiintoisia muotojaan ja kerroksiaan esiin kunhan vain jaksaa odottaa hetkisen.

Kaksi lasikuituvenettä

Usvainen aamu Siilinlahdella

Sumuinen järvenselkä

Kivi pilkistää järven pinnasta

0 comments:

Lähetä kommentti