2016-04-02

Photoshop CS6:n Zoomify-exportin päivittäminen HTML5-aikaan Leafletilla

Photoshop CS6 ja varmaan vielä Creative Cloud -versiokin tarjoaa vientimahdollisuuden Zoomify-muotoon. Muutoin jättimäiset kuvat pilkotaan kuvapyramidiksi ja edelleen pienempiin osiin jotka Zoomify sitten katsomisvaiheessa kokoaa takaisin isoksi kuvaksi. Zoomify kuitenkin on jo kuollutta Flash-teknologiaa ja lisäksi Zoomify-appletin omaan käyttöön muokkaaminen on hankalaa. Eikä Zoomifyn karvalakkiversiossa ole edes mahdollisuutta kokoruudun tilaan ellei maksa siitä ilosta tai korvaa Zoomifyä Openzoomilla kuten tässä blogissa on muutaman kerran joutunut tekemään kun erittäin isoja kuvia on halunnut saada näytille. Joten haksasin kokoon Leaflet-pohjaisen HTML5-vientiesiasetustiedoston Photoshopille.

Käytännössä yhdistin siis nämä kaksi avoimen koodin projektia: Leaflet.Zoomify ja Leaflet.Fullscreen. Photoshopin Leaflet-exportin voi ladata tästä, asennusohjeet ovat yksinkertaiset: pura zippi Photoshopin asennushakemistosta löytyvään Zoomify-hakemistoon, jossa on muitakin Zoomify-viennin esiasetustiedostoja jo valmiiksi. Kuvakaappaus selventänee asiaa:


Photoshopissa sitten File/Export/Zoomify... ja pudotusvalikosta kohta Zoomify Leaflet HTML. Viennin tuloksena on hakemisto jossa pikkukuvat ovat ja läjä tiedostoja, jotka voi heittää nettiserverille sellaisenaan tai upottaa jonnekin muualle. Vaikkapa näin helppo on zoomailla yli 350 megapikselin panoraamakuvaa:


(Maaherran talo, Kuopio. Infrapunapanoraama kesältä 2015.)

0 comments:

Lähetä kommentti