2011-04-17

Keväistä meininkiä

Kevät on rumaa aikaa, kaikki jätteet ja jätökset paljastuvat hankien pikkuhiljaa kutistuessa harmaiksi hiekkaläjiksi.

Alla oleva interaktiivinen pallopanoraama on Siilinjärven suurimman koulun eli Salmin ala-asteen pihasta kuvattu. Taustalla näkyy Saharan hiekkainen urheilukenttä, jota hiljakseen enimmistä lumista aurataan vapaaksi. Ennen noita metalliportaita tuossa oli jyrkkä - ja talvisin liukas - mäki jota tuli itsekin laskettua pulkalla ja ilman. Huhu kertoo että alhaalla olleeseen piikkilanka-aitaan joku repi naamansa ja aita poistettiin sen jälkeen. Virallinen polku alas kulki tuolla 50 metriä sivummassa mutta ei sitä oikeastaan kukaan käyttänyt.


Springtime in Siilinjärvi in Finland

Siilinjoen yli kulkee tämä puinen kävelysilta, jokeen känniset polkupyörävarkaat heittävät pyöriä jahka ovat niillä tuon kt75:n ison alamäen ajaneet baarista tullessaan.


Wooden bridge over Siilinjoki in Finland

Tässä toinen puusilta Siilinjoen alajuoksulta. Tämä on jo siinä kunnossa että tästä ei autolla saa/voi enää ajaa, ja todennäköisesti tähän on tulossa uutta ja ehompaa tilalle jossain vaiheessa. Vettä tässä kesällä ei ole pariakymmentä senttiä enempää, näin keväällä virtaus on sitten reilumpaa. Tämäkin on myös suosittu paikka dumpata varastettuja polkupyöriä jokeen. Joentauksen omakotitaloalue näkyy joen toisella puolella.


Decommisioned wooden bridge over Siilinjoki in Finland

Päivärinteen ala-asteen leikkialueen liukumäki.

Päivärinteen koulu, Siilinjärvi in Finland

Ensimmäistä kuvaa - jota haarukoin testimielessä yhdeksän aukkoa - lukuunottamatta kaikkia kuvia on haarukoitu viiden aukon verran ja valotukset on yhdistetty Enfusella.