2011-06-17

Kuunpimennysjahdissa Nilsiässä

Lähdettiin kuunpimennystä kuvaamaan Nilsiän Sänkimäkeen. Siellä on mäen huipulla kerrostalon korkuinen puinen näkötorni, mistä näkee horisontin joka suuntaan eli hyvä paikka lähellä horisonttia näkyvälle pimennykselle. Norjan ilmatieteenlaitoksen pilvikuvat eivät kuitenkaan luvanneet hyvää säätä ja pilvilautta tosiaan peittikin melkein koko taivaan aamuun asti. Torni olisi varmaan mielenkintoinen paikka kuvata kesän ukkosmyrskyjä hyvän näkyvyyden ansiosta, salamaniskun vaaran takia tuolla ei kyllä itse uskaltaisi olla enää ukkosen kohdalla ollessa.


Sänkimäki observation tower, Nilsiä in Finland

Yllä pallopanoraama näkötornin ylimmältä tasanteelta. Kuvattu Samyangin kalansilmällä ja haarukoitu viiden aukon verran. Kaukana horisontissa voi nähdä mm. Kasurilan hiihtokeskuksen rinteet ja Kemiran (Yara) kipsikasan. Puijon tornikin näkyi kiikareilla, mutta tuon panoraamakuvan resoluutio ei sen näyttämiseen enää riitä.

Mäellä oli myös autiotalo. Kävimme siellä vähän kuvaamassa paikkoja.


Rural exploration in Finland

Kuvasta varmaan voi aistia että katto on tavallista matalammalla. Huonekorkeus oli vain 2 metriä eli piti päätänsä varoa. Kuvattu tuttuun tapaan Samyangin 8mm:n kalansilmällä ja haarukoitu viiden aukon verran.
Originaalikoossa ylläolevassa panoraamakuvassa voi nähdä mm. Rissalan lentoaseman lennonjohtotornin ja tutkapallon, Puijon tornin sekä mäkihyppytornin ja Kasurilan laskettelukeskuksen mäen.