2011-06-27

Tuppukyläurbexia ja katsaus rakennustyömaille

Kt75:lta Räisäläntielle vievän liittymän vierestä oleva metsä on pääosin kaadettu, sieltä paljastui hylätty perunakellari. Hyllyissä oli puisia lasten leluja vielä ja lattialla lojui Hesareita ja koulukirjoja. Arvioisin Helsingin Sanomain julkaisupäivämääristä että tontti on jäänyt metsittymään joskus vuoden 1992 aikana. Vaikka olen monesti tuota viereistä tietä kulkenut niin en ennen tuota päivää ollut huomannut koko kuoppaa.


Abandoned root cellar in Finland

Haarukoitu kymmenen aukon verran ja kuvat vedetty Enfusen läpi.

Mantun kentän viereen, Mantunkuja 4:ään on nousemassa vanhusten palvelutalo. Se on vielä aika vaiheessa, ensimmäisen kerroksen seiniä vielä pystytetään. Rakentajana toimii Rakennusliike U. Lipsanen Oy ja suunnittelun on hoitanut insinööritoimisto Karjalainen. 68 asuntoa, lattiapinta-alaa noin 3000m2. Ennen tontilla oli vanhahko omakotitalo, jossa toimi 1990-luvulla mm. kierrätyskeskus ja pieni kirpputori.


Construction site at Mantunkuja in Finland

Haarukoitu viiden aukon verran.

Mantunkujalta muutama sata metriä etelään on toinen, pienempi rakennustyömaa. Risulantielle on tulossa päiväkoti ja se on totisesti pystytetty nopealla aikataululla, rakennustyömaan tilanne viime huhtikuussa näytti tältä.


Risulantie construction site in Finland

Haarukoitu seitsemän aukkoa ja koko komeus ajettu Enfusen läpi.

Alla Risuharjun vanhainkodin piha kesäaamuna.


Risuliina in Finland