2011-07-07

Uusi ledilamppu

Yöt pimenevät syksyn lähestyessä ja edellisen Kiinan ledi-ihmeen mentyä rikki päädyin ostamaan eBaysta uuden lampun (make offerilla tuon saa ainakin yhdeksään taalaan). Pieni, avaimenperänä mukana kulkeva lamppu on kätevä, sillä valaisee kinttupolut ja maalailee pimeyden keskelle mitä haluaakaan.

Ultraok ZS-2 edestä

(Pituus 93-100mm, leveys 25mm leveimmältä kohdalta.)


Lampussa käytetty lediyksikkö on Creen valmistama Q5, kirkkaudeksi on luvattu 200 lumenia. Valon värisävy on viileän valkoinen, valokuvion ympärillä näkyy kellertävä halo joka johtuu ledin edessä olevan muovilinssin varsin vaatimattomista valontaitto-ominaisuuksista.

Lampun runko on melkein 1:1-kopio toisen kiinalaisvalmistajan - Nitecoren - DI-mallista. Hauskana yksityiskohtina ovat pienillä - ilmeisesti tuumakokoisilla - kuusiokoloruuveilla runkoon kiinnitetty klipsi sekä kirjoitusvirhe kylkeen etsatussa valmistajan nimessä: Ultraok:n sijasta kyljessä lukee Ultaok.

Ultraok ZS-2

Zoomaaminen tapahtuu lampun etuosaa edestakaisin vetämällä, pisimmässä asennossa valokiilan leveys on vain alle kymmenen asteen luokkaa ja leveimmillään ollaan noin 30 asteessa. Kapeimman valokiilan valokuvio muodostaa ledin muotoisen kuvion heijastettuna. Lampun etuosassa on alumiininen kruunu jolle en muuta käyttöä tacticool-kertoimen kasvattamisen lisäksi oikein pysty keksimään.

Vastikään ladatuilla Lidlin AA-akkuparistoilla lamppu on kirkas, ehkä liiankin jos aikoo hämäränäkönsä pimeässä säilyttää. Lamppu on rakenteellisesti jämäkän tuntuinen, muotoilun ja koon osalta käteenkäypä ja kytkimen ja zoomin operointikin onnistuu yhdellä kädellä. Ainoa miinus ehkä aavistuksen isosta koosta, jos lamppua aikoo avaimenperävalona käyttää.