2011-08-24

Kuopiossa

Kävin Kuopiossa, otin muutamia kuvia.


Kuopion satama in Kuopio

Ihan ensiksi kävin Kuopion satamassa ja bongasin sieltä tämän kompassiruusun. Sylinteriprojektioiden hauska puoli on se että kameran ala- ja yläpuolella olevat säteittäiset kuviot muuttuvat pelkiksi pystysuoriksi viivoiksi. Vastaavasti kameran ympäri kulkevat ympyrät muuttuvat suoriksi vaakasuoriksi viivoiksi. Allaolevasta kuvasta sen näkee hyvin, tosin viivat vähän vääristyvät, koska kamera oli kompassiruusun keskipisteestä sivussa muutaman sentin verran.


(Samyang 8mm, viisi aukkoa haarukointia, kuvat Enfusen läpi ja pallopanoraama Huginilla kasaan.)Aliaksella jutusteltiin vähän panokuvista ja panojen kuvaamisesta yleensäkin.


Musta huone in Kuopio


Snellmaninpuisto, Kuopio in Kuopio

Sitten Snellmaninpuiston kautta tuomiokirkkoa kuvaamaan. Puisto lienee komea paikka syksyiltoina, voisi tulla silloin takaisin ottamaan lisää kuvia.


Kuopio cathedral in Kuopio


Toinen panoraama Kuopion satamasta vielä.

Alla Kuopion torin rakennustyömaa zoomailtavana panoraamana. Pitää sanoa että yllätyin montun koosta, kun sen Anttilan katolta näin.


OpenZoom, paina F päästäksesi koko ruutuun.

Pahuksen kaiteet jäivät vielä kuvaan. 50mm Nikkorilla muutama rivi kuvia, valmiilla kuvalla kokoa joku 190 megapikseliä. Projektiona Panini.


Huuhanmäki observatory, Kuopio in Kuopio

Huuhanmäellä oli pojilla alkamassa muovikuula-ammuskelut.

0 comments:

Lähetä kommentti