2011-11-10

Pääviemärin työmaa

Ai hitsi, Siilissä tapahtuu taas. Keskuspumppaamolta Jynkänniemen vedenpuhdistamolle rakennetaan uusi viemäriputkisto, kaveriksi niille tulee vesijohto ja valokuituyhteys niin ei ole tylsää puhdistamon pojilla. Putkia on tällä hetkellä kaksi, molemmat PE-HD:tä. Isompi putkista on 450mm halkaisijaltaan, pienempi taasen 315mm, lisäksi vesijohto tullee kulkemaan 160mm:n putkessa. Putket asennetaan ensi talvena jäältä käsin järven pohjaan yli 1600 betonirenkaalla. Viemäröinti itsessään on perua 1970-luvulta ja remonttiin on budjetoitu 1,7 miljoonaa euroa.

Jätevesijohto katoaa järven selälle

Kuvassa yllä näkyvät molemmat putket, vasemmanpuoleinen niistä tulee kulkemaan Jokivarren pumppaamolle joka sijaitseen Siilinjoen mutkassa, muutama sata metriä vanhalta puusillalta yläjuoksulle päin. Putkista kaiummaisempi menee sitten keskuspuhdistamolle seuraten suurinpiirtein Siilinjärven järvenselän keskikohtaa johtaen lopulta vedenpuhdistamolle joka sijaitsee kaukana horisontissa punaisena loistavan tukiaseman juurella. Kuvassa näkyvät myös nuo betonirenkaat, niitä on jätevesiputkessa noin puolentoista metrin välein koko matkalta.


Construction of the main sewer between Kirkonkylä and Jynkänniemi sewage processing facilities in Finland

Ylläpä pallopanoraama itse työmaalta, kivasti melkein-täysikuu valaisi maiseman. Valon puutteen takia kuvattu Tokinan 11-16mm f2.8:lla, kaksi riviä kuvia ja yksi erikseen vielä zeniittiä varten.

Tukiasema Ilmastusaltaat Ilmastusaltaat


Yllä kolme kuvaa vedenpuhdistamolta, tukiasemakin näkyy kuvassa. Alla myös vähän näkymiä sisätiloista; vasemmalla laboratorio missä vesien puhtautta säännöllisesti tarkkaillaan ja oikealla pienempi toimistotila; alhaalla keskellä itse päävalvomo:

Labra Tyttökalenteri

Valvomo

Tässä myös pallopanoraama ilmastusaltaiden lähettyviltä, tuo ruskea on sitä itseään.


Sewage pools, Siilinjärvi in Finland