2012-02-09

Kuuhullun jalanjäljissä

Tulin Stellariumista katsoneeksi että liki täyden Kuun nousuaika valokuvaamista ajatellen olisi ollut tänä iltana kätevästi kuuden kieppeillä, joten lähdin Kuilun mäkihyppyrinteille palleron nousua odottelemaan. Kuilun rinteiltä kun olisi hyvä näkymät Siilinjärven keskustan ja Kemiran kipsiläjien ylitse itähorisonttiin asti. Ensimmäisenä kuvauspaikkana oli allaolevassa pallopanoraamakuvassa näkyvän rakennuksen katto jonne on kätevästi portaat vedetty. Sponsorilätkät ovat seinässä vaihtuneet, mutta muuten maisemat ovat edelleen samat kuin tässä kaksi vuotta siten otetussa kuvassa.


Kuilu ski jumping site main platform, Siilinjärvi in Finland

Kuitenkin, paikalle päästyäni huomasin että valosunnittelu tuolla on ryssitty totaalisesti: mäen valonheittimet loistavat myös tuonne ylätasanteelle, mutta ne loistavat tasanteelta nähtynä alhaalta päin eli valaisemiseen lamput ovat täysin kelvottomat, kävijöiden sokaiseminen sen sijaan onnistuu mainiosti. Siinä odotellessa ehdin todistamaan pienen ja ohuen jääkidepilven leijailun Siilinjärven keskustaajaman ylitse: lyhyitä, himmeitä keinovalopilareita syttyi sinne tänne pilven pohjoiseen päin ajelehtiessa. Todennäköisesti pilvi on syntynyt Kasurilan rinteiden lumitykityksestä. Kamera jalustalle ja itätaivaalla kulki ketjuna vilkkuvia valoja, lentokoneita. Äänestä päätellen hävittäjiä - lienevät matkalla Rissalaan.

Tunnistamaton lentävä esine jätti valoviirun taivaalle Tunnistamaton lentävä esine jätti valoviirun taivaalle


Lentokoneita kiisi varmaan kymmenen kappaletta muutaman minuutin aikana, harvinaisen ruuhkaista taivaalla oikeastaan. Kello käy ja käy, alan ihemettelemään kun Kuuta ei näy vaikka nousuaika alkaa olemaan jo mennyt. Bongaan murkulan lopulta tiheän puuston takana, karmiininpunaisena se siellä loistaa. Olin arvioinut Kuun noususuunnan pahasti pieleen joten lähtö tuli. Ja kun kerran nyt tuli lähdettyä niin samapa tuota on ottaa kuvia noin muutenkin. Itse Kuusta otin vain yhden kuvan jota en jaksanut edes käsitellä kun edustan risukosta ei eroon päässyt edes paikan vaihdoksella.

Kuilun puuraja Maaningantien valoviirut


Vaikkei tällä kertaa minkäänlaisia kuukuvia blogiin tullutkaan, niin niitä löytää osoitteesta kuuhullu.blogspot.com - suoittelen vilkaisemaan.

Pakkasesta huolimatta sormet eivät jäätyneet tällä kertaa, olin nimittäin varautunut ja ostin eBaysta silkkiset alushansikkaat (silk liner gloves -hakusanoilla löytyy), ne pitävät sormet erossa kylmästä kameran rungosta kameraa operoidessa. Maksoivat kymmenisen euroa kotiintoimitettuna, vastaavia hansikkaita saanee myös ihan kotimaastakin, tosin hinnat tuntuvat olevan huomattavasti kalliimmat.

0 comments:

Lähetä kommentti