2012-05-19

Kuopion torin rakennustyömaa gigapikselipanoraamassa

Noniin, tässäpä tämä Kuopion torin rakennustyömaan panoraama, kuten viimeksi lupasin. Montun kattaminen edistyy ja kauppahalli alkaa olemaan kokonaan rakennustelineiden peitossa. Jos muutama kuukausi sitten kuvattuun talviversioon vertaa, niin kauppahallin lisäosa on purettu ja siirretty pois kaupunkilaisten protesteista huolimatta.

(Alasvetovalikosta voi vaihtaa panoraamaa lennossa.) Kuvausteknistä: torin osio on kuvattu 105 -millisellä Micro-Nikkorilla ja ympärys Tokinan 11-16 -millisellä laajiksella. Nämä kaksi panoraamaa sitten kohdistettiin toisiinsa - erittäin tarkasti jopa, jos tarkastelee kuvien välistä saumaa niin kohdistusvirheitä ei juuri ole. Koska gigapikseliluokkaa olevien pallopanoraamojen käsittely on hankalaa, niin Huginilla kasasin panoraaman suoraan kuution tahkoiksi. Tahkon sivu on 30 000 pikseliä eli resoluutiota noilla kolmella tahkolla on yhteensä 2,7 gigapikseliä. Blendauksen hoiti Multiblend ja kuvapyramidin (eli pikkukuvat panoraaman näyttämistä varten) tein ZoomifyConverterilla.

Kokeilin kuvapyramidin tekoa myös SaladoConverterilla, mutta se tukehtui näin isoihin tiedostoihin. Jonkin verrran tuli taas säätämistä, koska Zoomifyn käyttämä kuvapyramidiformaatti on hitusen erilainen kuin SaladoPlayerin käyttämä: tiedostonimet ja hakemistorakenne olivat erilaiset ja lisäksi Zoomifyn kuvapyramidissä ei ole ollenkaan limitystä kuvien välillä. Tämä limityksen puute näkyy ohuina mustina saumoina kuvassa.

0 comments:

Lähetä kommentti