2012-05-11

Mitä repussa?

Reppu auki ja roinat lattialle kuvattavaksi eli katsaus kamerarepun sisältöön. Kaikille kuvausreissuillehan kaikki kama ei lähde mukaan, mutta tältä se valmiustilassa suurinpiirtein näyttää:Ja avain kuvan numeroihin:

01 Vanha sotaratsu eli Nikon D200. Tässä saattaisi yhtä hyvin olla D80, mutta ajattelin että D200:n valotuksenmittaus ja muutenkin käyttöliittymä olisi parempi, joten tähän sitten lopulta päädyin. Saattaa päivittyä olla tai olla päivittymättä parempaan/uudempaan malliin joskus lähitulevaisuudessa.
02 Sigman 100-300mm f4 EX DG jotain, johon olen ollut tyytyväinen. Jalustapannassa on pysyvästi kiinni kiinalainen Arca-Swiss -yhteensopiva pikakiinnityslevy, samaten kamerarungossa.
03 Myöskin Sigman valmistama 50-150mm f2.8 EX DC II -objektiivi, oli oikeastaan aikoinaan ihan heräteostos, mutta onhan tuolla tullut sisäurheilua kuvattua. Jäänyt kuitenkin tuon isoveljensä jalkoihin, voi olla että myyn pois.
04 Nikonin 105mm f2.8 VR Micro-Nikkor. Repun uusin tulokas, kun hermo meni loittojen kanssa räpeltämiseen. Kehuttu tuubi enkä ihmettele, rakenteensa puolesta tuota voisi käyttää vaikka lyömäaseena.
05 Tokinan 11-16mm f2.8, tämä vaihtui aikoinaan saman valmistajan 12-24 -millisestä. Hommattu lähinnä revontulien kuvaukseen ja on siinä tehtävässä hyvin palvellutkin.
06 Nikonin AF-S 50mm f1.8G eli klassikkolasin uusin versio. Myöskin pienoinen heräteostos, onhan minulla tuo vanhempi AF-D-versio myös, mutta sillä oli omat kuvanlaatuongelmansa. Ja AF-S-mallin tarkennus ei ole niin äänekäs, että sitä voisi käyttää petoeläinten pelotteluun.
07 Myöskin Nikonin 35mm f1.8G, ns. kroppinormaali. Yhteistä tuon edellisobjektiivin kanssa se, että ovat sekä halpoja että hyviä molemmat.
08 Samyangin valmistama 8mm:n kalansilmä, se vanhin versio ilman sirua. Repun vanhin asukas ja 35-millisen Nikkorin kanssa ainoa uutena ostettu objektiivi. Ostin aikoinaan Tokinan 12-24 -millisen kaveriksi pallopanoraamakuvaamiseen ja siinä käytössä tuon on edelleen ihan loistava.
08 Tämä numero on nähtävästi kahteen kertaan, mutta tämä kasi on kuitenkin Yashica Electro 35 GS -filmikamera kiireettömään fiilistelykuvaamiseen. Kirpparilöytö.
09 Ei varsinaisesti valokuvaustarvike ellei intoudu digiscoping-hommiin. Celestron Ex-cel 8mm -okulaari kaukoputkiadapteria varten. 300-millisen Sigman perässä tarjoaa n. 40-kertaisen suurennoksen, mikä kelpaa esim. Kuun ja kirkkaampien planeettojen tiirailuun.
10 Salamatriggeri salamoinnin ja ukkosten kuvaamiseen. Tuo siis kiinnitetään kameraan ja salaman välähtäessä se huomaa kirkkauden äkillisen kasvun ja laukaisee kameran. Ikävä kyllä käytetty tasan yhden myrskyn aikana, viime kesä oli aika kuiva ukkosten suhteen täällä.
11 D200:n vara-akku, mallia halvin kiinalainen. Seitsemän euron hinnasta huolimatta ei ole ollut valitettavaa kapasiteetissa tai muutenkaan.
12 Yashican varaparisto, mallia 4LR44. Koska paristo on fyysisesti vähän liian lyhyt on se sovitettu kameraan paikoilleen pienen metallikuulan avulla. Joku kauppaa netissä paristoadaptereja noin kahdenkympin hintaan, mutta tuo minun purkkaviritys on toiminut aivan loistavasti.
13 Ladattavia AAA-akkuja kaukolaukaisinta varten. Hätätilanteessa sujahtavat myös mukana kulkevaan ledilamppuun.
14 Puhdistusliina, lähinnä kalansilmää ja laajista varten. Kalansilmän kupera etuelementti on varsinainen tahramagneetti.
15 Varamuistikortti; Kingston, koska elinikäinen takuu. Tuo on kahdeksan gigatavun kokoinen, kamerassa on nopeampi 16 gigan kortti.
16 Pano-MAXX -panoraamapää. Säästänyt rutosti aikaa ja vaivaa DIY-versioon verrattuna. Kulkee repun lehtiöille ja muulle pienelle roinalle tarkoitetussa taskussa tuossa päällä. Tässäkin on pysyvästi kiinni yksi pikakiinnityslevy.
17 Halpa kiinalaisvalmisteinen makrokisko. En tiedä miksi tämä on edes mukana, koska on parempikin olemassa, ks. alla.
18 Kallis saksalainen makrokisko, merkkinä Kaiser. Paljon tarkempi ja hienoliikkeisempi kuin kiinalainen toverinsa, hintakin toki viisinkertainen. Tämänkin pohjassa on pysyvästi pikakiinnityslevy kiinni. Iso rohjake, ottaa Sigman 50-150 -millisen paikan useimmiten, jos mukaan lähtee.
19 Halpa loittorengassetti, joka tarvittaessa muuntuu okulaariadapteriksi.
20 Pixel RW-221 -kaukolaukaisin. Langaton, hyvä. Käy AAA-paristoilla, testattu että kantaa ainakin 50 metriä risukossa.
21 Itse kamerareppu, Lowepro Pro Runner 350 AW. Hyvä, mukava, ergonominen, suhteellisen tilava. Ei valittamista.

Polarisaatiosuodin unohtui vielä numeroida, mutta tuossa se Yashican edessä kököttää. Lisäksi mukana on yleensä vielä kolmijalka kuulapäineen.

0 comments:

Lähetä kommentti