2012-06-21

Hyvät saumat, Enblend vs Multiblend

Päätin visualisoida kuinka Enblend ja Multiblend pistävät saumat panoraaman kuvien väliin. Saumojen sijainnithan ovat sikäli tärkeässä asemassa panoraamoissa että ne päättävät mikä osa kuvista mukaan valmiiseen kuvaan tulee, jos on tullakseen.

Panoraamana sai toimia normaalilla laajakulmalla kuvattu pallopanoraama, tällöin saumoja ja kuvia on paljon. Taivaalla oli kuvanoton aikoihin pilviä, jotka kuvaamisen aikana liikkuessaan tunnetusti harmaita hiuksia aiheuttavat panoraamakuvaajalle. Alla upotettuna SaladoPlayerillä pallopanoraamat.

Alasvetovalikosta voi katsottavaa panoraamaa vaihtaa lennosta, panoraamoja on yhteensä viisi kappaletta. Kaksi sekoitettuna sekä saumat värikoodattuina ja yksi kokonaan ilman sekoitusta Multiblendhän sijoittaa sauman kuvien välillä aina kuvien limityksen keskikohtaan, se ei siis välitä millaisesta kohteesta sauma kulkee läpi. Enblend vasta aloittaa saumaamisen keskikohdasta ja hienosäätää sauman sijaintia limittyvien kuvien erotuksen perusteella. Siksi Enblendin saumat vaikuttavat noin repaleisilta. Yleisesti ottaen, mitä suorempaan sauma menee, niin sitä vähemmän sille on ollut optimointitarvetta eli kuvien lomittumiskohta on ollut hyvin samanlainen blendattavien kuvien välillä. Maskit saa Enblendistä tallennettua komentorivioptiolla --save-masks ja Multiblendistä vastaavasti komennolla --save-seams. Enblendin saumanmuodostuksen yksityiskohtiin pääsee myös vilkaisemaan asetuksella --visualize.

0 comments:

Lähetä kommentti