2012-09-14

Syksyisiä kuvia

Puut kellastuvat, päivät lyhenevät ja ilmat kylmenevät. Syys tekee tuloaan.

Asematie, Siilinjärvi

Syksy on vastakohtien aikaa, toisaalta saa nauttia kuolevan tai horrokseen vetäytyvän luonnon väriloistosta, mutta joskus on vain niin kovin harmaata kaikkialla kun pilvet valtaavat taivaan ja on märkää.

Kirpputori Toivonsäde

Oikealla olevaan lehdykkään paistoi auringonvalo mukavasti luoden tuommoisen säde-efektin noihin lehtien ruotoihin. Vasemmalla pieni puu yrittää pinnistää kaiken harmauden yli.

Syksyn värejä "Aurinko"

Tuntematon lude

Muuttolinnut alkavat aloitella etelänreissujaan näillä main, ihmiset hakevat Alkosta lämmikettä kylmää vastaan.

Naakat lähtöpuuhissa Suomalainen mies

Kuulaat syksy-yöt ovat parasta aikaa tähtivalokuvaukselle, kun ei ole vielä valosaastetta taivaalle heijastalevaa lunta maassa. Alla Andromedan ja Kolmion galaksit samettisen tummaa syystaivasta vasten. Tuo tähtirypäs kuvan keskivaiheilla on avoin tähtijoukko NGC 752. Täältä voi vilkaista kuinka kuva sijoittuu tähtitaivaan mukaan.

M33 ja M31

Teknistä: 29 x 30s @ ISO1600 Nikkor AF-S 50mm f1.8G, 10x dark ja 1x flat. Seuranta Astrotracilla, pinottu Huginilla ja keskiarvoistettu Enfusella. Enfusella kuvien keskiarvoistaminen hoituu painottamalla vain exposurea ja asettamalla --mu eli kontrasti täysille.

Jos Kuu kuitenkin sattuu paistamaan, niin aina voi kuvata maisemia tai tähtiviiruja. Jo kolmessa vartissa taivas ehtii kiertymään huomattavasti taivaannavan ympäri.

Kolmen vartin tähtiviirut Otava ja voimalinjat

0 comments:

Lähetä kommentti