2013-01-17

Pari panoraamaa OpenZoomilla

Yön sineä ja kultaa Siilinlahdella Aloitetaan tuoreimmasta, juuri tämäniltaisen tähtikuvattoman tähtikuvausretken satoa. Keinovalon kullankeltainen kajo tuo mukavan kontrastin laskevan Kuun valaiseman taivaan sametinsiniseen pehmeyteen. Vanhan soraharjun rinteillä kasvavat huurtuneet lehtipuut sitovat kylmään syliinsä pienen omakotitaloalueen Siilinlahden rannassa.

Ja kylmähän tuolla oli, kuvaussessio jäikin lyhyeen kun sormia kipristeli niin pahasti ettei kameran operoinnista tullut mitään. Kemiallinen sormienlämmitinpussukka oli kyllä mukana, mutta se lämpenikin käyttökuntoon vasta kotimatkalla. Olisi pitänyt avata aiemmin vissiin. Suosittelen muuten tuommoisia torjumaan kylmää, toinen hyvä kikka talvikuvaajan repertuaarissa ovat silkkihansikkaat: tarpeeksi ohuet jotta kameran operointi onnistuu, mutta eristävät sormien ihon pahimmalta kylmyydeltä.

OpenZoom, paina F päästäksesi koko ruutuun. Yksi seitsemän kuvan mittainen rivi pystykuvia 50-millisellä Nikkorilla.

Sitten pari vanhempaa kuvaa syksyiseltä Kuopion reissulta. Tarkempi lokaatio on Valkeisenlammen ulkoilualue, nätti paikka eritoten noin syksyllä.

OpenZoom, paina F päästäksesi koko ruutuun. Yksi yhdeksän kuvan mittainen rivi pystykuvia 105-millisellä Micro-Nikkorilla. Ja sama maisema toiselta kantilta:

OpenZoom, paina F päästäksesi koko ruutuun. Yksi reilun kymmenen kuvan mittainen rivi pystykuvia 105-millisellä Micro-Nikkorilla.
Onkohan muuten olemassa mitään pelkkään HTML:ään nojaavaa panoraamanzoomauskikkaretta? Flashin yhteenopivuus kun on sattuneista syistä aika huono mobiilivehkeiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. krpano:sta näyttäisi olevan myös HTML5-versio. Omaa kokemusta tuosta ei ole. Ks tarkemmin: http://krpano.com/docu/html5/

    VastaaPoista
  2. Krpanosta näkyy uupuvan tuo tuikitärkeä multiresoluutio-ominaisuus. Ilman siä isojen kuvien esittäminen on kovin vaikeaa ja raiskaa suotta kaistaa/CPU:ta.

    VastaaPoista