2013-01-20

Revontulia koivun katveesta

Vaikkei viime yöksi luvattukaan kovin kummoista väri-ilottelua taivaalle revontulien muodossa, niin tulihan sitä silti lähdettyä. Ei näitä selkeitä öitä ole tänä talvena montaa vielä ollut.

Ja kas, tämmöinen näky meitä tervehti Maaningan Keskimmäisellä, samassa paikassa kuin viimeksikin revontulia kuvatessa:

Revontulia peltomaiseman yllä

Eipä tuosta pitkään päässyt nauttimaan kun reposet sujahtivat pilvien taakse. Otin sitten joitain pidempiä valotuksia sekä pari timelapsenpätkää heikosti pilvien takaa loistaneen puolikuun valossa.


(Mikähän lie tuo kirkas valoilmiö taivaalla noin kasi sekutnia ennen videon loppua? Kuvakaappauksessa siinä näkyy kolme erillistä kirkastumaa.)

Timelapsen aikana viereistä tietä kävi pariin otteeseen pölläyttämässä kuplavolkkari. Hirveä kirkuna kuului volkkarista kun ohi ajoivat, oli ilmeisesti kivaa.

Koivu ja Otavan tähtiä

Puolta tuntia myöhemmin pääsi taas reposjahtiin kun taivaat aukenivat. Pilvisyysjakson aikana puhaltanut kova tuulikin rauhoittui, tuulettomuus yhdessä kevyen pakkasen kanssa teki tästä reissusta miellyttävän kun ei ollut välitöntä paleltumavaaraa.

Yksinäinen koivu ja revontulet
(Aina ei tarvita ultralaajista revontulien kuvaamiseen, tämä on otettu normaaliobjektiivilla.)

Alla vielä kaksi kuvaa aktiivisimmalta näkyneeltä revontulijaksolta, reposet muodstivat tuommoisen verhon, jota pitkin revontulisäteet kiisivät kohti itäistä taivasta. heikko punerrus näkyy verhon yläosassa, se ei paljaalle silmälle paljastunut.

Revontulikuvaaja reposten äärellä Kamera ja revontulet

Reposten rauhoituttua otin vielä tämän yhden, kolmen vartin mittaisen valotuksen mittaisen tähtiviirukuvan. Koivu näyttää kuin imeytyvän kohti tähtien taivaalle muodostamaa tunnelia.

Tähtiviiruja koivun alta

Pistetään vielä viimeiseksi pallopanoraama tapahtumapaikalta, tuossa yritetään harrastaa kuutamokuvausta Kuuhullun (Tommi Laurinsalo) tapaan siinä kuitenkaan onnistumatta. Ei ole niin helppoa miltä näyttää.

The aftermath of northern lights in Finland

0 comments:

Lähetä kommentti