2013-05-08

Ilta Kallaveden äärellä

Käväisin eilen vilkaisemassa miltä Kallansiltojen työmaalla nyt näyttää. Autokaistat on mlekolailla valmiit, kevyen (tai hitaan, koska traktorit, linja-autot, yms. tulevat kulkemaan tuota kautta) liikenteen väylästä puuttuu vielä yksi silta Kuopion puolen päästä. Muuten paikat alkavat olla liikennöintikunnossa. Reissun ajoitus oli sikäli kohdillaan että pieniluontoinen kevätmyräkkä möyhysi vain hetkeä paikalle saapumista aiemmin. Myrskypilvet tietävät nättejä maisemakuvausmahdollisuuksia, ainakin illalla auringon loistaessa matalalta.

Kauha rannalla

Myrskypilven raoista paistanut Aurinko heijasteli Kallaveden pinnasta takaisin pilveen. Näitä säteitä kutsutaan heijastuneiksi pilvisäteiksi, eikä niitä kovinkaan usein pääse todistamaan.

Järven pinnasta heijastuneita pilvisäteitä
(Aurinko on siis kuvassa pilven yllä. Säteet konvergoituvat näennäisesti horisontin alapuolella.)

Tältä se uusi ja komea nostosilta sitten näyttää vähän lähempää. Hyvästi alituiseen pystyyn jumittaville saksanseisojille.

New lift bridge over Kallavesi in Kuopio Sillan pääkanavan ruoppaus on loppusuoralla, hommat valmistunevat parahiksi ennen veneilykautta. Kaksi kaivinkonetta sillan alla

Kolme liikennekartiota
Näin nopeasti se maisema muuttuu kun Aurinko painuu horisontin alle. Näiden kahden panoraaman välillä on aikaeroa vain reilu puoli tuntia. Kevätmyräkkä hajaantuu Kallaveden yltä (21:04) Muuten, jos Huginin oma Enblend tuottaa ongelmia esim. veden blendaamisessa niin kannattaa avata Huginin panoraaman muotoon vääntämät (panojargonissa remapped) tiffit Photoshopissa ja blendata ne siellä. Onnistui yllä olevan panoraaman tapauksessa yllättävän hyvin, aallokossa ei juuri saumoja näy. Jostain syystä Enblend haluaa vetää sauman melkolailla suoraan tuommoisen aallokon läpi, Photoshop tekee homman älykkäämmin. Savon sellu auringonlaskun aikaan (21:40) Nopeasti lasekva lämpötila ja suuri ilmankosteus tarkoittaa sakeaa sumua. Usvassa onkin mukava kuvata, tuttukin maisema muuttuu unenomaiseksi ja vieraaksi. Alla pieni kahden rivin bokehpanoraamayritys Samyangin 35-millisellä. Olisin käynyt tuossa pienessä saaressa muutaman kivi vesirajassa -maisemaräpsyn ottamassa, mutta alue olikin aidattu ja lukittu. Pajunkissat Näiden kahden kuvan piti muodostaa pieni panoraamakuva, mutta milläs nämä yhdistää kun ei ole mitään yksityiskohtia joiden mukaan kohdistaa kuvat. Toimivat onneksi ihan erilläänkin.
Sumuinen Kallavesi Sumuinen Kallavesi

0 comments:

Lähetä kommentti