2013-06-01

Siilinjärven ja Kuopion bensa-asemia

Tein tämmöisen pienimuotoisen kuvaus/dokumenttiprojektin Siilinjärven ja Kuopion bensa- ja huoltoasemista. Kuvausajankohdaksi valikoitui iltahämärän aika, koska asemien valaistus näyttää silloin parhaalta eikä ole paljoa asiakkaita sotkemassa kuvaamista. Eihän nuo asemat kovin kuvauksellisia kohteita muuten ole.

Iltahämärä tietysti tarkoittaa myös kontrastin suuruutta. Kuvia pitikin haarukoida 7-9 aukon verran jotteivat vaaleat kohdat palaisi jatkuvasti puhki eivätkä varjot jäisi tukkkoon. Samalla tuli myös huomattua että Enfusen läpi ajetut kuvat toimivat hyvin Adobe Camera Raw'n clarity-säätimen kanssa; Enfuse kun tuppaa lätistämään globaalia ja paikalliskontrastia.

Siilinjärven Teboil iltahämärissä
(Siilinjärven Teboil. Kevätkuutamo tuo tähän kuvaan myös oman viileän säväyksenä.)

Siilinjärven Neste
(Siilinjärven Neste, tämän huoltoaseman vessasta löytyi vastikään 15 kiloeuron lompakko.)

Panoraamojen projektioksi valikoitui Huginin Panini, joka pitää useimmat linjat suorina ilman panoraaman reunojen epäluonnollista venymistä. Tarkkaan jos katsoo, niin pientä käyristymistä näkyy joissain lipoissa, mutta kompromisseja on tehtävä tässäkin hommassa.

Kasurilan Shell 24h, Siilinjärvi
(Kasurilan/Siilinjärven Shell.)

Siilinjärven ABC
(Siilinjärven ABC, näkyy myös tuossa Teboil-panoraamassa. Heittäkää nyt oikeasti nuo kusenkeltaiset natriumlamput mäkeen.)

Neste Sorsasalo
(Sorsasalon Neste - tuossa on Scanburger sivussa; oikein hyvää rasvamättöä tarjoilevat.)

Päivärannan Nesteen kylmäasema
(Päivärannan Citymarketin pihassa oleva Nesteen kylmäasema. Lipan sinivihreä väriteema jatkuu ympäröivässä maisemassa. Ei yhtään pöllömmän näköistä.)

Päivärannan Shell
(Kuopion Päivärannan Shell.)

0 comments:

Lähetä kommentti