2013-08-17

Tunnelmapaloja Jännevirralta

Arkipäivän anarkiaa ja rappioromantiikkaa etelä-siilinjärveläiseltä haja-asutusalueelta. Kuvat otettu työharjoittelun nimissä, blogissa näille on kuitenkin enemmän tilaa kuin paperilehdessä joten kuvatarjonta on vähän laajempaa.

Jännevirta City

Baari näytti olevan kahdesta puoliskosta aktiivisempi, kauppa ei ollut edes auki vaikka oli tiistai. Ainoa julkinen palvelu tällä kylällä on tuo yksinäinen postilaatikko, koulukin on lakkautettu aikoja sitten.

Jännevirran kauppa

Vähän syrjempänä ollaan jo kuitenkin idyllisemmissä maisemissa. Mummomankeli odottaa linja-autopysäkillä ajajaansa takaisin. Katoksen seinään niitattu oranssi paperilappu ilmoittaa kylätoimikunnan järjestämästä rantakalaillasta. Luvassa on kalasoppaa.

Mummomankeli odottaa pysäkillä

Pysäkin kurkistusaukko

Keskellä peltomaisemaa töröttää tienviittoja. Olisivatko moottorikelkkailijoita varten, kesällä paikkaan kuulumattomalta näyttävä kylttisarja vaikuttaa huvittavalta.

Tieviitat keskellä peltoa

Heti salmen Kuopion puolella on Joensuuntien poskessa muutama 1930-luvulta peräisin oleva autio talo. Ne ovat tyhjillään, muttei kuitenkaan hylättynä - entinen Jännevirran lossikuskien pihapiiri on nimittäin suojeltu. Tien toisella puolella on kuunsirpin muotoinen kivilaituri vuosisadan vaihteesta, mutta se on yksityisaluetta eikä sinne ole menemistä.

Siltavahdin autio talo

Sattuipa vielä niin että uuden sillan suunnittelijat olivat siellä samaan aikaan. Osasivat sen kertoa että uusi palkkisilta tulisi nykyisten suunnitelmien mukaan tuohon tämänhetkisen sillan eteläpuolelle. Rahoitus rakennusprojektia varten on kuitenkin auki.

ELY-keskuksen miehet

Virrassa sitten olivat turvaliivimiekkoset ottamassa näytteitä poralla.

Jännevirran terässilta

0 comments:

Lähetä kommentti