2013-09-15

Jokapaikan prosessointiprofiili Raw Therapeelle

Värkkäilin ajan kuluksi Raw Therapeen nelosversiolle jo ilman mitään säätöjä käyttökelpoista jälkeä tekevän käsitelyprofiilin, joka toivottavasti kelpaisi useimmille kuville ilman suurta säätöä. RT:n mukana tulevat profiilit ovat melkein kaikki liian tummia - ainakin minun makuun - tai käyttävät RT:n auto exposure -toimintoa, joka on liian arvaamaton useimmille kuville.


Oletusasetuksilla eli kaikki säätimet nollassa Raw Therapeen tuottama kuva on joidenkin mielestä vähän liiankin neutraali, kuvapari alla selventää.


(Vas. kaikki nollilla; oik. pelkästään sävykäyrään ja kontrastiin on koskettu.)

Mitä tämä profiili sitten tekee? Eipä kummempia, nostaa vain kirkkautta ja kontrastia käyttämällä Raw Therapeen omaa tone curve -ominaisuutta. Käyrän jyrkennys nostaa samalla vähän värikylläisyyttä, mistä ihmiset tuntuvat pitävän. Käyrän lisäksi käyttöön on otettu flat field -korjauskuvat (ei tee mitään jos niitä ei ole kuvattu) sekä kevyt terävöinti. Terävöinnin asetuksia on rukattu siten ettei se useimissa tilanteissa voimistaisi kohinaa.

Lisäksi on valmiit asetukset hyvin kevyeen paikalliskontrastin nostoon ja webbikokoisten kuvien pienennykseen, ne pitää vain pistää käyttöön ennen kuvan tallentamista. EXIF-tiedoista poistuu myös muutama turha kenttä (JPEG-asetukset, sarjanumerot).

Alla vielä kuvapari siitä kuinka tämä vertautuu Adoben Camera Rawin (ja sitä myötä myös Lightroomin) sävyihin ACR:n oletusasetuksilla.Ero ei ole suuren suuri ja aiheutuu ainakin osaksi ohjelmistojen mukana tulevien kameraprofiilien eroista. Varsinkin ihon sävyt tuntuvat olevan enemmän punertavia Adoben profiileilla.

0 comments:

Lähetä kommentti