2014-01-03

Vuoden 2013 parhaat kuvat

Vuoden vaihduttua on taas aika katsella viime vuoden parempia kuvia. Viime vuoden vastaava 24 kuva mittainen kokoelma löytyy täältä.

Koivu ja Otavan tähtiä

Koivu, Otava, pakkanen. Siinä revontulireissulle mainiot puitteet, tosin pakkasta olisi saanut olla vähemmän; nythän sitä ei ole ollenkaan joten ikinä ei ole hyvä. Pallopanoraamaa, timelapsea ja ties mitä pääsee ihmettelemään tammikuisesta blogipostauksesta. Sitten onkin aika sukeltaa Puijon jäiseen metsään, paistattelemaan auringon viime säteisiin.


Golden light in Puijo's primeval forest. Kuopio in kuopio-finland

Omanlaistaan huumoria tässäkin kuvassa, taisin puoli tuntia - kolme varttia seistä parkkipaikalla odotellen sopivaa ohikulkijaa.

Kaksi kulkijaa

Maaliskuussa pääsi nauttimaan tajuttomista revontulimöyhyistä, tämä lienee paras kuva minkä olen tai tulen revontulikoronasta koskaan ottamaan. Jo pelkästään nuo värit ovat ihan tajuttomat, violettia ja vihreää samaan aikaan taivaalla.

Sinivihreä revontulikorona

Keväällä taivaita koristi myös komeetta PANSTARRS, josta saikin oikein once in a lifetime -kuvan.

Andromedan galaksi M31 ja komeetta PANSTARRS

Koulutehtäviä varten pääsi poseeramaan itse kameralle, samoihin hommiin joutui myös pikkuveli. Fiftari ja hänen japanilaisvalmisteinen autonsa, kieroa savolaisväritteistä huumoria lie tämäkin.

Öinen metsä Kuun valossa

Spaddulla

Kuka helvetti kuvaa bensa-asemia? Minä kuvaan, ovathan ne nätisti valaistuja rakennuksia ja illan hämyssä näyttävät ihan hyville.

Kasurilan Shell 24h, Siilinjärvi

Maisemia Kallavedeltä, tältä reissulta tuli muutamakin hyvähkö kuva:

Sumuinen Kallavesi

Erittäin onnistuneeksi laskisin myös kulotusreissun Lapinlahden-Rautavaaran rajoilla. Oli onni että palon sytytys venyi iltamyöhään asti, eihän tuli miltään suorassa päivänvalossa näytä.

Sinistä ja keltaista

Maalaistollo kävi myös kaupungissa, ensin Tampereella.

Tammerkoski

Sitten Kuopiossa.

"Ukko" satamassa

(Loppu)kesä oli muutenkin hyvää aikaa kuvaamisen kannalta, tuli niin paljon hyviä kuvia, että kesän kuvasaldo piti jakaa kahteen postaukseen: yksi ja kaksi.

Kumpusen keltaiset pellot

Sumupelto

Syys-lokakuun aika menikin koulun työharjoittelussa. Paparazzin elkein kuvasin poliiseja kantamassa kannabispuskaa metsästä parempaan talteen. Samaan aikaan nassikat pelasivat pesäpalloa huumeista mitään tietämättöminä.

Kannabistakavarikko

Pesiksen e-tyttöjen aluesarjan finaali

Toimittajan mukana oli ihan mukava palloilla. Lehteen päätymättömistä ylijäämäkuvistakin sai joskus jotain aikaiseksi.

Kuvaaja
(Kuvattu Vuorelan koulun urheilukentän avajaisissa. Naisen henkilöllisyys jäi ikävä kyllä mysteeriksi.)

Ratsastajat
(Ylijäämäkuva Maaningan Lapinjärven ratsastuskoulun maneesilta, jutun aihettakaan en enää muista - ei liittynyt suoranaisesti näihin ratsastajiin.)

Suomalaisia miehiä

Studio Peili
(Liikkeen nimi on Studio Peili, joten oli ihan luonnollista istuttaa tytöt peilin eteen kuvattaviksi.)

Rahankerääjä
(SPR:n rahankeräyksessä oli aika hissua.)

Koitin myös jotain aivan ihan uutta - ainakin itselleni. Tein nimittäin kameraseuran kuukausikisaa varten päivästä yöhän -panoraaman Kuopion Valkeisenlammella. Kuva ei kyllä kisassa pärjännyt, mutta olen itse tuohon tyytyväinen, efekti valon vaihtumisessa ja ajan kulumisessa on nimittäin niin hienovarainen että kuvaa pitää katsoa ehkä uudelleen kun huomaa mistä on kyse.

Auringonvalosta keinovaloon

Kuutakin tuli kaukoputkella kuvattua. 900 milliähän ei riitä niissä hommissa vielä mihinkään, mutta on nämä minun mittapuulla hyvin onnistuneita Kuukuvia.

99-prosenttisesti valaistu Kuu Koivun urpuja Kuun edessä

0 comments:

Lähetä kommentti