2014-02-23

Karttapallo aukinaisena (viikon panoraama #8)

Muovikuorista palloa ei todistetusti voi aukaista tasopinnaksi sitä rikkomatta, mutta panoraamasoftan kanssa kikkailemalla sekin onnistuu. On se nykyaika hurjaa.

Karttapallo panoraamana

Karttapallo on kuvattu 105mm:n makrolla, softalle piti valehdella kuvien olevan 180 asteen kalansilmäkuvia - oikeampi projektio olisi toki ollut ortografinen, mutta Hugin tuntui menevän niistä kuvista jotenkin tukkoon. Lisäksi piti kuvista rajata pois karttapallon tausta jottei se tule sotkemaan kuvien blendaamista yhteen.

Koska kalansilmäprojektio eroaa niin paljon ortograafisesta projektiosta, piti myös optimoida objektiivin vääristelyn korjailuun tarkoitetut parametrit a, b ja c. Vaikka jokainen näistä sai ennätyssuuria arvoja, niin kuvat suoristuivat lopulta erittäin hyvin, vain muutamissa paikoissa näkyy kohdistusongelmia. Kyllä Huginin linssimalli taipuu melkein mihin vain.


(OpenGL-esikatselukuvan tekstuuriresoluutio on kovin matala.)Toki esikatseluikkunoiden kuvat olivat enemmän tai vähemän rikki, jossain vaiheessa jopa käyttökelvottomia, mutta siitä huolimatta kaikki sujui mainiosti.

0 comments:

Lähetä kommentti