2014-03-31

Päräyttävä Pohjois-Savo tournée elikoiden perässä

Tie vei tällä kertaa Suonenjoelle ja Rautalammille. Herätys jumalattoman aikaisin (heti viiden jälkeen siis) ja nokka kohti sisä-Savoa. Ihan ensimmäiseksi kävimme tarkastamassa joutsentilanteen Suonenjoella, siellähän niitä oli Siionin sillan edustalla sulassa uiskentelemassa. Siinä on pieni saari, jonka ympäri on joutsenten hyvä heittää lenkkiä.Seuraava pysäkki olikin Rautalammin Rastunsuolla, Vapon vanhoilla turvesoilla, jossa on lintutorni ja -järvi. Tornista bongasin kiikareilla että läheisellä peltoaukealla on pieni lauma metsäkauriita syöpöttelemässä. Puskien suojissa pääsimme parinkymmenen metrin päähän, mutta karkuunhanhan ne loikkivat ennen kuin noista kuvaa sai. Rivi valkoisia perseitä katosi loikkien metsään.Sitten juostiinkin koskikaran perässä Kerkonkoskella. Olen aina pitänyt kyseistä lintua suurinpiirtein mustavalkoisena, mutta onhan sen höyhenpuvussa myös muita sävyjä, lähinnä ruskean eri asteita. Kuvaajat rymysivät puskassa, lintu lensi kosken toiseen päähän - ja aina vaan uudelleen.


(Niin pönö kuin pönö voi olla.)

Päivä päättyi Rautalammin Konnekoskelle. Virtaavaa vettä, harmaasuodin - arvaahan ne kuva-aiheet. Voisin kuvitella että tuo on keväämmällä nätti paikka - tai talven kovilla pakkasilla.

Kuviahan tourneelta ei kauheasti tulllut, mutta elikoiden touhujen seuraaminen kiikareilla oli myös ihan antoisaa. Varsinkin telkkien soidinmenot olivat hauskaa katsottavaa.

0 comments:

Lähetä kommentti