2014-03-02

Viikon panoraama #9

Yhdeksäs viikon panoraama onkin kirjaimellista katukuvausta. Tai julkisivukuvausta. Perspektiivin osalta tämmöinen läheltä kuvattu ja monesta kohtaa otettu panoraama onkin aika skitsofreeninen: toisaalta torin julkisivu näyttää kaukaa - hyvin kaukaa - kuvatulta, mutta kuitenkin samaan aikaan hyvin läheltä ja matalalta kuvatulta. Parvekkeista ja tasanteista näkyy kattoa hyvin pitkälle ja jyrkässä kulmassa, sekä pakopisteitä voi nähdä useampia.

Termi tälläiselle voisi olla vaikka lineaaripanoraama, hakusana linear panorama löytää Googlella vastaavia kuvia vaikka millä mitalla.


(Pitkä kuva, parasta vieritellä sitä sivuille.)

Panoraama olisi jatkunut vielä vähän matkaa tuonne vasemmalle - aina Tulliportinkadulle asti, mutta jostain tuntemattomasta syystä Hugin ei vain saanut optimoitua kuvien paikkoja julkisivun muodostamalle tasolle oikein vasemmassa reunassa. Periaatteessa sen olisi pitänyt onnistua heittämlää mutta eipä vain softa toiminutkaan kuin olisi odottanut. Tämä on ollut Huginin kanssa ikävän yleistä viime versioissa.Torille pystytetyt pömpelit (paremman termin puutteessa) rajoittivat näkyvyyttä kauempaa niin pahasti että kuvaaminen piti suorittaa tuon vihreän linjan tasalta sekä paikoin lähempääkin missä vain istutukset tulivat tielle.

2 kommenttia:

  1. Kuinka kauan tuon kuvaamiseen meni ja jouduitko käyttämään minkäänlaista tukea, vai kuvasitko ihan käsivaralta?

    VastaaPoista
  2. Kuvaamiseen meni huimat kuusi minuuttia ja hoidin homman ihan käsivaralta.

    VastaaPoista