2014-05-12

Sammakko-orgiat

Olipa kerran oja ja siellä sammakkoja. Siellä oli sammakkojen hyvä kuksia. Sen pituinen se.

Sammakkopotretti

Tämä kaveri ei kuitenkaan (onneksi) ollut ojassa vaan nätisti siinä vieressä ulkoilureitillä nököttämässä. Pitkään tuo antoi kuvata itseään ennen kuin kyllästyi koko ajan lähemmäksi tungetteleviin kuvaajanrenttuihin.

Härskit pallerot
(Molemmat rentuista heijastuukin tuosta silmäkulmasta.)

Sammakot ojassa
(Polarisoiva suodin paljastaa vedenalaisen maailman.)

Sen sijaan vedessä aikaansa viettäneet konnat olivat arempia häiröille. Esimerkiksi jokainen pyöräilijä karkotti sakut veden alle piiloon noin viideksi minuutiksi ja kun polkijoita ja kulkijoit muuten vaan kulki tuosta noin viiden minuutin välein niin...

Sammakko vedessä
(...tai ei, jos niin halutaan.)

Pyöröpolarisaatiosuodin (tässä tapauksessa Marumin Super DHG -sarjaa, paras mitä rahalla saa) on aika helvetin kätevä laitos tämmöiseen liukkaiden luikkijoiden kuvaamiseen, taivaan kiilto elikon pinnassa rauhoittuu huomattavasti kun muistaa pyöräyttää filsun sopivaan asentoon.

Pullistelua

Saku sammakon haaremi

Kaksi sammakkoa

Illan viiletessä ja auringon laskiessa ranskalaisten herkutkin kyllästyivät kurnuttamaan, joten oli aika häipyä kuvaamaan näsiää. Se on puskavartinen ja myrkyllinen, aikaisin kukkiva pensas. Se ei ole mitenkään harvinainen, mutta kukkii kylläkin melko aikaiseen keväällä. Matkalla näsiöiden luokse vastaan tuli myös Vuorilammen pullasorsa.

Sorsan vana

Kolme näsiän kukkaa

Näsiä eli riidenmarja

Yksi näsiän eli riidenmarjan kukka

0 comments:

Lähetä kommentti