2014-05-16

Viitasammakko-orgiat

Puijolla, Konttilan perinnemaisemissa on pieni lätäkkö, semmoinen viisi kertaa viisi metriä. Sinne on ahtautunut kaikenkaikkiaan pitkälti toistasataa viitasammakkoa. Kutupuuhiin tietysti, miksipä muutenkaan.

Untitled

Toisin kuin ojan pohjalla lempineet serkkunsa, olivat nämä kaverit ihan kuvauksellisia. Lammikon risuista huolimatta tai niistä johtuen, miten kukin asiaa tarkastelee. Toki asiaa auttoi matalalta paistanut aurinko joka mukavasti värjäsi boképallerot ja lämmitti kuvaajan kylkeä.

Viitasammakko ruovikossa

Kuvaaja oli osittain veden alla, kameraa sinne ei uskaltanut sentään laskea - tietäähän sen että sähkö ja vesi ei sekoitu kovin hyvin. Käsien paleltuessa kylmässä vedessä se sitten välähti, kameranhan voisi pistää jalustaan roikkumaan käännetys keskiputken varaan. Ei väsy käsi ja kameran saa todella llähelle veden pintaa kunhan kuvaa live viewin läpi. Kuvat olivat toki nurin, mutta nopeastihan ne kääntää (tai itse asiassa kuvat olivat kerrankin oikein päin, koska linssi tekee kennolle kuvan ylösalaisin).

Viitasammakon peilikuvajainen

Viitasammakko nauttii auringonlaskusta

Viitasammakon heijastus

Miten sitten erottaa viitasammakon ja tavallisen kurnuttajan? Äänestä. Viitasammakko päästelee hauskan kuuloisia pulputuksia, kun tavallisen sammakon ääni on - vähemmän yllättäen - kurnuttava. Seuraavassa videossa lyhyt ääninäyte viitasammakolta.
0 comments:

Lähetä kommentti