2014-07-18

Pönöjä liemessä

Ville kutsui käymään Raasion kuvauskojulle. Siellä oli lintuja kosteikossa, kahlaajia. Siihen minun lajitieto riittääkin juuri ja juuri.

Liro vedessä
(Kolmestakymmenestä kuudesta megapikselistä jäljelle jäi juuri ja juuri viisi vaikka polttoväliä oli yli 400 milliä. Niin kaukana nämä kaakanat olivat.)

Paikkahan on Kemiran synnyttämä läjitysallas, melkoisen vaikuttava alue koska pinta-alaa tällä pienemmällä altaalla on yli sata hehtaaria ja isompi Mustin allas lähentelee jo tuhatta. Joojoo, pinta-alaa, mutta entäs korkeutta? Sitäkin on reunavalleilla kymmenen metriä, varmaan enemmänkin.

Tirpat etsivät evästä

Kyllähän ne siivekkäät siellä kahlasivat, aika kaukana vaan - kuinkas ollakaan. Ja jos sattui kojun sivuikkunasta kurkkaamaan pihalle niin karkasivat kauemmaksi - rumaa naamaa varmaan säikkyivät. Tai jos liikautti objektiivia liian innokkaasti niin lähtö tuli tirpoille ihan yhtä nopeasti. Kaikkein lähimmäksi uskaltautui kojun muovikatolle kekkuloimaan lennähtänyt pääskynen. Siitä olisi tosikuvaaja saattanut ottaa kuvankin.

Tirpat aamupalalla

Mukavahan noiden elikoiden aamutoimia oli seurailla. Ei niin mukavaa oli tapella objektiivin tarkennuksen kanssa, Sigma 100-300mm f4 ja Kenkon 1,4-kertainen telejatke ei ilmeisesti ole toimiva yhdistelmä kuin satunnaisesti. Mutta toisaalta, kun osui, niin jälki oli messevää.

.

..

Lähtiessä vastaan tuli lintuharrastaja, läpsystä vuoronvaihto ja minä menen nukkumaan.

0 comments:

Lähetä kommentti