2014-08-30

Night of the tuhnureponen (viikon panoraama #35)

Lötköjen yö, ehkä paras suomennettu elokuvan nimi ikinä. Tällä heikosti kantavalla aasinsillalla päästäänkin sitten viime yö revontuliin, jotka koristivat taivaita jopa viidentoista minuutin ajan. Sitten vyöryivät pilvet päälle ja kuvaamiset olivat siltä illalta siinä.

Toissayönähän eli 28. ja 29 päivän välisenä yönä oli ilmeisesti olleet parhaat tulet, mutta tietäähän sen sään kun taivaalla jotain tapahtuu.Mutta reissu ei ollut missään nimessä hukkaan heitetty, koska uusi kuvauspaikka tuli samalla korkattua. Siilinjärven Kuuslahden peltoaukeat nimittäin. Kuvauspaikalle valtaosa valosaasteesta tulee etelätaivaalle Siilinjärveltä (tuppukulä loistaa yllättävän kirkkaana), mutta esimerkiksi idän suuntaan on aika pimeää, eikä pohjoistaivaskaan ihan toivottamalta näytä. Pohjoistaivas on tärkeä reposten kuvaamiseen ja itätaivas taas on muuten otollinen tähtitaivaalle. Mitään syksyistä Linnunratapanoraamaa tuolla ei kannattane yrittää tuon etelän valosaastekuvun takia.

Lisäksi paikkaa puoltaa topologia, jos tuonne jotain usvaa syntyy niin se valunee alamäkeen pois kuvaajia kiusaamasta ja linssejä kastelemasta.

Revontulihöttöä maatilan yllä
(Kuviin väri tarttui loistavasti, paljaalle silmälle näkymä oli harmaampi. Tähänkin tuntuu pätevän se sääntö että hämärätaivaan revontulet ovat aina värikkäämpiä kuin pimeällä.)

0 comments:

Lähetä kommentti