2014-08-11

Superhype(r)megakuu

Noniin, siellä se nyt on. Mollukka, isokin mukamas, puoliksi pilvien takana. Lankesin hypeen.

Kuu ja pilvet
(Superkuu on kuvassa noin 115 pikseliä leveä. Eroa normikuuhun on huimat kymmenisen pikseliä.)

Tällä kertaa kuvattuna Kallan silloilta, jossa ei yllättäen puhaltanutkaan hirveä puhuri. Jos olisi ollut pilvetöntä (helvetin iso jos), ja jos olisi ollut paikalla aiemmin olisi päässyt ihmettelemään Kuun nousua oikeasta horisontista asti ihan. Litistynyt punainen pallo olisi hitaasti lipunut taivaalle kaukaisten mäkien takaa, kellertyen ja pyöristyen.

Superkuu Kallaveden pikkusaarten yllä

Mielenkiintoisempi tämä superkuuilmiö on sosiaaliselta kantilta: sillalla kävi paljon porukkaa kameroiden kanssa kuvaamassa kiertolaista. Salamoiden räpse tietysti vähän huvitti.

Superkuun kuvaajia riitti ruuhkaksi asti

Media on hypettänyt ilmiötä rankasti ja kalastanut siinä samalla lukijoiltaan kuvia. YLE, NRJ, Aamulehti, Hesari, Ilta-Pulu, Kymen Sanomat, KSML, Kaleva, Karjalainen, ESS ja KMV ja lukemattomat muut ovat kirjoittaneet juttuja aiheesta.

Lokki pönöttää viitan päällä
(Se on lokki tuolla viitan päällä. Lintukuvausta siis.)

Kuu ja Puijon torni eivät tuona yönä kohdanneet, eivätkä tuolta katsottuna tule kohtaamaankaan varmaan vuosiin, koska Kuun rata kallistuu nyt niin että etelässä ollessaan Kuu on koko ajan korkeammalla ja korkeammalla.

Puijon torni hämärässä
(Seitsemän valotusta yhdeksi HDR DNG -tiedostoksi tehtynä ja siitä käpisteltynä. On helppoa ja luonnollisen näköistä.)

PS. laitoin blögille uuden, siistimmän leiskan. Tällä hetkellä homma on vielä vähän vaiheessa joten outouksia blögin ulkoasussa ei kannata pelästyä.

0 comments:

Lähetä kommentti