2014-09-23

Tiilikan tähtitaivaan alla

Rakas päiväkirja. Viikonloppuna kävin Tiilikkajärven kansallispuistossa. Se on Rautavaaralla. Rautavaaran kylällä tuntuu kuin olisi palannut takaisin suurin piirtein 1970-luvun Suomeen. Siellä on nuorilla sedillä kiitospaidat päällä ja lippalakkien lipat käyränä. Vanhoilla sedillä ei ollut kiitospaitoja. Ne vaan notkui marketin pihalla.



Kosevan autiotupa oli varattu. Se harmitti retkeläisiä. Minuakin. Olisipa isompi autiotupa. Mentiin sitten kaikki Koirakivelle. Hirvikärpäset kiusasivat. Tarttuivat tukkaan, tyhmät. Tiukasti tarrasivat, ärsyttävät.

Sää oli päivällä nätti. Illalla nätimpi. Ihan kirkas. Pilvet olivat ihan mustia. Reikiä taivaassa. Eivät keltaisia niin kuin kotona. Outoa.

Tiilikkajärven Linnunrata

Tähtitaivas näkyi illalla kivasti. Paistoimme lettuja, makkaraa. Letut olivat hyviä. Lettujen päällä oli vadelmahilloa. Ei harmittanut enää yhtään kantaa taikinapulloa. Eikä hillopurkkia. Eikä lettupannua. Päivällä harmitti, ainakin vähän. Seurantalaitteen kotiin jättäminen harmitti kanssa.

Revontulitilanne hämärän aikaan

Yöllä näkyi revontulia. Ja kuului ääniä. Pelottavia, jotkut tuttuja. Mielikuvitus tekee temppuja. Oliko tuo susi? Ei kai, jokin lintu vain. Toivottavasti.

Nuotion loimotus ja revontulia

Revontulia suon laidasta

Suo on pehmeä. Upottava. Kengät menivät ihan märiksi. Sukat myös. Tuli aika kylmä. Onneksi nuotio on kuuma. Joskus liiankin kuuma. Jalkoja poltti. Selkää paleli.

Kipunointia

Hiillos

Kipunointia

Rakas päiväkirja. Toisen päivän aamu oli kylmä. Kovin kylmä. Mutta nätti. Sumua oli joka paikassa. Hämähäkkien verkkoja näkyi ihan kaikkialla. Aamupäivä kului kävellessä. Ville kertoi tavanneensa hirven. Olikohan sama hirvi joka yöllä huusi? Varmaankin.

Koirakiven ranta aamulla

Mutta toinen päivä oli lyhyt. Minua nukutti. Viime yönä nukutti myös, mutta en saanut unta. Ei ollut tyynyä. Kylmä kylläkin. Nukuin Uiton vuokratuvalla melkein koko päivän. Rantakivet olivat ihan tylsiä. Outoa. Heräsin yöllä. Kuvasin Kalmoniemessä tähtiä. Revontulia ei näkynyt. Eikä kuulunut mitään.



Sumu tuli. Sumu sotki linssin. Takaisin saunomaan, syömään. Makkaraa taas. Nukkumaan.

Kalmoniemen usvaiset tähtiviirut

Rakas päiväkirja. Kolmas päivä. Se kului metsässä. Makoillen. Mustikoita syöden. Puolukat on pahoja. Yök. Mutta nättejä.

Puolukka

Puolukka

Sen pituinen se.

0 comments:

Lähetä kommentti