2014-11-03

Kolmen viikon panoraama (viikon panoraama #44)

Syksy tuli, syksy meni. Paras ruskan aika ei lopuksi ole kovin pitkä, pari viikkoa vain.

Lehtien putoaminen todellakin synkistää maisemaa huomattavasti, kuten tämän viikon panoraama selventää. Värikkäistä lehtipuista on jäljellä vain alastomat rungot ja tummemmat havupuut ovat vallanneet maiseman. Yläosa panoraamasta on kuvattu lokakuuun alussa ja alaosa vastaavasti lokakuun loppupuolella.Seuraavana vielä molemmat panoraamat irrallaan. Lammen pinta näyttää ensimmäisessä kuvassa täysin peilityyneltä, mutta pientä tuulenvireen tuottamaa väreilyä veden pinnassa oli. Pitkä valotusaika vain hävittää pienemmät virheet heijastuksesta näkymättömiin, mikä on ihan hyvä asia koska aallot ovat panoraamasoftille pirullisia sekoitettavia.

Syksyä Huosiaisen suppalammella

Kolme viikkoa myöhemmin lampi oli karahtanut jäähän eli aaltoja ei lammen pinnassa ollut enää senkään vertaa mitä viimeksi, vaikka kuvatessa kovemmin tuulikin kuten täysin viiruiksi piirtyneistä pilvistä voisi päätellä. Sateen jäljiltä veden yllä kiemurteli hienoinen sumu, olisi tarvinnut vain joutsenpariskunnan tuonne sekaan uiskentelemaan niin olisi saanut imelän postikorttikuvan.

Suppalampi myöhemmin syksyllä

Molemmat panoraamat on kuvattu Nikonin 85-millisellä objektiivilla ja kymmenen aukon harmaasuotimella. Aiemmassa panoraamassa on vielä mukana polarisoiva suodin kun valoa oli reippaammin tarjolla.

0 comments:

Lähetä kommentti