2014-11-30

Kymmenen miljoonan euron kuva (viikon panoraama #48)

Trafin liikennetilastojen mukaan tuossa kohden Viitostietä kulkee noin 16 tuhatta autoa vuorokaudessa. Siitä voisi päätellä että ruuhkahuippuina, kuten lauantaina neljän-viiden aikaan voisi tuolla kohden kuvitella menevän noin tuhat autoa tunnissa.

Aikaisemmasta kokemuksesta viisastuneena en ottanutkaan kuvaa sillalta vaan sen alta. Raskas liikenne nimittäin tärisyttää siltaa sen verran että 50 minuutin mittaista valotusta ei sieltä tarkaksi saa. Toinen hyvä syy kuvauspaikan vaihdolle oli se että näin tuo natriumlamppujen muodostama rivi tuossa yläpuolella olisi edes vähän tien muotoja mukaileva. Ylempää ne näkyisivät kaikki samassa tasossa eli suorana rivinä.

Mutta miksi ihmeessä 50 minuutin mittainen valotus, eikö olisi tolkullisempaa pinota lyhempiä valotuksia yhteen? Itse asiassa valoviirut tulisivat varmaan paremmin esille pinotuissa kuvissa, varsinkin oikeanpuoleisen kaistan takavalot, mutta halusin ihan kokeilla miltä yksi pitkä valotus näyttää. Autojahan tuossa kulki tarpeeksi saturoimaan täysin valkoiseksi tuon toisen kaistan ja jättämään jopa rampin hyvin kirkkaaksi. Ja onhan se mukavaa joskus tulla kotiin yhden kuvan kera eikä esim. sadan pinottavan kuvan kanssa. Mukavaa, vaikkakin outoa.

Viitostie

0 comments:

Lähetä kommentti