2014-12-21

Vettä kaikissa olomuodoissa (viikon panoraama #51)

Lumena taivaalla, räntänä niskassa, huurteena linsseissä, neulasenterävinä pistoina kasvoissa, kuohuina koskessa, vetenä vasemmassa saappaassa. Tätä kaikkea ja paljon muutakin oli tiedossa Maaningan Viannankoskella. Harmittelin vain kunnon saappaiden puutetta, koska pakkaskengillä ei päässyt kymmentä senttiä syvemmälle kastelematta itseään. Nuo virrassa keskemmällä olevat kivet olisivat olleet kuvauksellisempia.

Viannankosken kuohut talvella
(Panoraama Sigman 35-millisellä ja kymmenen aukon harmaasuotimella. Vaikkei se kuvasta oikein välitykään, niin kamera oli niin alhaalla kuin sen sai, keskiputki otti jo pohjakiviin kiinni.)

Päivän toinen etappi oli Korkeakoski. Vaikka märkää olikin, niin ei yhtä märkää kuin viimeksi kun tuolla tuli kuvailtua. Risukkoista, risukkoista, joten tulipa taas tehtyä pystypanoraama aiheesta. Pitkään sai mallata sopivaa paikkaa, aina oli jotain kaatunutta puuta, lumista risua edessä tai liian syvää vettä tossun alla.

Korkeakoski talvella

Tämä kuvausreissu olikin vähän ajoissa paketistaan poistetun joululahjan ensikosketus tositoimiin. Pukki toi Manfrotto 410 Junior -tarkkuuskinopään eli amerikkalaisittain geared headin, sopii hyvin tämmöiselle gear headille. Mutta siis, ensivaikutelmat olivat erittäin positiivisia. Lisää juttua aiheesta varmaan sitten tammikuussa.


(Manfrotto 410, Konado Panomaxx2, D800 ja Sigma 35mm f1.4 kierreadapterirengaspaketti nokallaan. Kuva Ville Miettinen.)

0 comments:

Lähetä kommentti