2014-12-10

Viikon panoraama #49 on timelapsepanoraama

Tämän viikon panoraamassa on käytetty samaa tekniikkaa kuin viime maaliskuussa kun kuvasin siirtymää päivän ja yöajan välillä. Tällä kertaa vain siirtymä on pimeästä valoisaan eli kuva on otettu aamulla.

Jos haluaa tuhrata melkein koko päivän yhden kuvan parissa, niin timelapsepanoraama on siihen oiva keino. Kuvien ottamiseen - tai oikeastaan kameran vahtimiseen, koska ohjelmoitava lankalaukaisin teki laukaisuhommat kokolailla itsenäisesti - meni kaksi tuntia ja päälle vielä nelisen tuntia koneen ääressä näytön tuijottelua ja softan kanssa tuskailua.

Manttu yöstä päivään

Kovasta tuulesta huolimatta uusi panoraamapää suoriutui urakasta oikein mainiosti. Kaikki kuvat olivat teräviä ja Enfusen pinot kohdistuivat pikselilleen. Panoraamapään edellisversionkaan kanssa ei ongelmia ollut kuin kerran, mutta mukava kuitenkin huomata ettei Panomaxx2 ole ykköstä huonompi.

Muistin virkistämiseksi alla vielä samalla tekniikalla tehty viikon panoraama numero yksitoista sekä toinen, vielä vanhempi timelapsepanoraama viime vuoden lokakuulta.

Alavan kirkko päivästä yöhön

Auringonvalosta keinovaloon

0 comments:

Lähetä kommentti