2015-01-01

Raninin mylly

Gustav, Gustaf, Kustaa Ranin, Raninen. Rikas mies Kuopiosta, kaupungin ensimmäinen kauppaneuvos joka jätti jälkeensä komean myllyn Kuopion sataman rantaan. Siellä on rakennustyöt alkaneet ja rakennuksesta on pystyssä enää oikeastaan pelkät punatiiliset seinät. Tulevaisuudessa paikalla on asuntoja ja muutama liikehuoneisto, näiden samojen tiiliseinien sisällä tietysti.

Pressu ovena

Raninin myllyn uljaat punatiiliset tehdasrakennukset ovat rakennettu v. 1883 ja 1891 Werner Polón suunnittelemat, vanhimmilta osiltaan uusrenessanssityylinen rakennusryhmä kuuluu Kuopion keskusta-alueen vanhimpaan säilyneeseen teollisuuden rakennuskantaan ja satama-alueen monumentaalisten hyötyrakennusten miljööseen. Julkisivun yksityiskohdat, kuten rakennuksen historiasta kertovat valkealla maalatut suuret mainokset kuuluvat säilytettävään rakennuksen detaljointiin. [1]

Koristeellinen tiilikaari seinällä

Nyt piipun kanssa taivaita kohti kurkottaa nosturi entisen teollisuuskompleksin pihassa.Kolme kerrosta, nolla lattiaa

TilapäisportaatLyhempi ja pidempi ikkuna

Nämä suuret valkoiset tekstit lienevät jokaiselle kuopiolaiselle tutut.

OY. GUST RANIN

Purnukoita ikkunanpielessä

Työmaarappuset

Pitkän hallin pohjalla

Karmista irtosi pala

Aiheesta muualla

* YIT:n PDF-esite tuonne tulevista asunnoista
* YLE:n kuvagalleria työmaalta
* Yleisradion Ranin-historiikki
* Expressin mainos/uutinen rakennusprojektista

1 kommentti:

  1. Mentiin tuokin sitten raiskaamaan. Tulevat asunnot Kuopion kalleimpia, vaikka esimerkiksi lämmöneristys on nykyrakentamisesta huonompi, kiitos suojeltujen julkisivujen.

    VastaaPoista