2015-09-28

Turistiräpsyjä Tukholmasta

Nick Brandtin afrikkakuvia oli näytillä Tukholman Fotografiskassa. Isoja kuvia, isoista eläimistä. Kuvat olivat komeita, mitä nyt pieni väentungos haittasi katseluelämystä. Fotografiskassa oli siis ihan sikana lössiä, hyvä kun sekaan mahtui, olihan näyttely siellä toiseksi viimeistä päivää.

Lautta pudotti turistit aamulla satamaan. Siitä olisi pitänyt päästä pienemmällä jollalla Vanhaan kaupunkiin, mutta niin vain purkkia olisi pitänyt odottaa rannassa kolme tuntia. Kiitos Viking Line tästä. Oli siis sama mennä eksyilemään (kirjaimellisesti) kaupungille ja kuvata niitä näitä. Lähinnä seiniä ja semmoisia, eivät nuo svenssonit ole niin eksoottisia kotimaan virtasiin nähden.

Hotelli satamaa vastapäätä
(Infrapunapanoraama satamassa heti aamusta, hiljaista on.)

Vanhan kaupungin ytimessä on tuommoinen keskiajalta peräisin oleva komia kirkko. Paikalliset kutsuu sitä nimellä Tyska kyrkan eli tylsästi vaan "saksalainen kirkko". Kuten kuvista näkee niin blingblingiä ei ole säästelty rakennusta koristellessa. Kannattaa käydä vilkaisemassa jos on naapurustossa.

Pyhän Gertrudin kirkko eli Tukholman saksalainen kirkko sisältä

En ilmeisesti ole ensimmäinen turisti joka on kuvan suurinpiirtein noilta jalansijoilta ottanut. Mistä vain kirkon torni näkyi lehvästön läpi, oli nurmikko kulunut kokonaan pois.

Vanhan kaupungin saksalainen kirkkoMukulakiveä tuolla riittää, samaten erisävyisten keltaisten värisiä seinäpintoja. Parin tunnin kulkemisen jälkeen kaikki kadut näyttävät samoilta, vain tähtitaivaan mukaan nimetyt talot kertovat maiseman vaihtuneen. Vasemmalla Cygnus eli Joutsen, oikealla Cassiopeia. Taustalla edelleen sama kirkko.

Vanha kaupunki, Tukholma

Slussen

Tässä vielä muutama näpsy tuolta edellä mainitulta eksymisosiolta. Onneksi tuli vilkaistua karttaa ennen kuin ehti liian pitkälle pois keskustasta.

Työmaa sillan alla

Folksam

Alikulku

Kanal anal

Rottalook

0 comments:

Lähetä kommentti